SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Fudbaleri Irana PRISILJENI da PEVAJU HIMNU, navijači ZAPLAKALI na tribinama! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.11.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve to pred meč protiv Velsa.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Fudbaleri Irana PRISILJENI da PEVAJU HIMNU, navijači ZAPLAKALI na tribinama! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Irana

Fudbaleri Irana ponovo su u centru pažnje svetske javnosti.

Pred meč koji su izgubili od Engleske rezultatom 6:2, Iranci su odbili da pevaju himnu u znak protesta i neslaganja sa društveno-političkom situacijom u svojoj zemlji.

Ipak, pred utakmicu protiv Velsa, fudbaleri su himnu zapevali! Njih su čelnici tamošnjeg fudbalskog Saveza, kao i pripadnici vlastim naterali da pevaju himnu, a sve je dovelo do ogromnog komešanja na tribinama!

 

 

Ovaj obrt iznenadio je i šokirao navijače na tribinama koji su ovaj potez svojih fudbalera ispratili zvižducima, a neki od njih su i plakali zbog ovoga.

Zaista, neprijatne scene pred utakmicu u koju je Iran ušao sa pobedničkim ambicijama i pružio daleko bolji utisak nego na susretu sa Engleskom.

Iranci su na ovom Svetskom prvenstvu već uspeli da uđu u istoriju i to na jako zanimljiv način. Selektor Karlos Keiroš je protiv Engleske izvršio šest izmena i to je bio prvi takav slučaj u istoriji. Kako je to bilo moguće? 

FIFA je već ranije usvojila predlog da broj fudbalera koje je moguće uvesti na teren tokom meča sa tri poveća na pet, a Mundijal u Kataru će biti prvo veliko takmičenje na kom će taj broj, pod određenim uslovima, biti još veći, te će selektori imati na raspolaganju ukupno šest dodatnih igrača. Spomenuti uslov je da igrač koji napušta igru to radi jer je zadobio povredu glave. Pošto je golman Irana Alireza Beiranvand izašao zbog povrede glave, Keiroš je posle toga mogao da izvrši još pet izmena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading