VEROVALI ILI NE: Brazilci pobeđuju SAMO SRBE I HRVATE u poslednjih 20 GODINA!

Autor:

Sport

25.11.2022

10:32 >> 11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki problem imaju sa selekcijama iz Evrope.

VEROVALI ILI NE: Brazilci pobeđuju SAMO SRBE I HRVATE u poslednjih 20 GODINA!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Brazila

Fudbalska reprezentacija Brazila važi za jednog od glavnih favorita na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

Titeova četa održala je čas fudbala Srbiji i golovima Rišarlisona slavila sa 2:0 te pokazala da je veoma kvalitetna i da sa razlogom sanja o "zlatnoj boginji".

Ipak, jedan nestvaran podatak ne ide u prilog Brazilcima. Verovali ili ne, ali od 2002. godine kada je ova selekcija poslednji put bila šampion planete pobedila je samo četiri utakmice protiv evropskih timova. I to - Srbije i Hrvatske!

Po dva puta su Srbiju i Hrvatsku savladali Brazilci, a odigrali su još sedam mečeva protiv evropskih selekcija i imaju skor od dva remija i pet poraza, otkrio je hrvatski novinar Tomislav Globan.

 

 

Uspeli su Brazilci da remiziraju sa Portugalom i Švajcarskom, a izgubili su od Francuske, Holandije, Nemačke, ponovo Holandije i Belgije.

Što se tiče pobeda protiv Hrvata sve je počelo davne 2006. godine u Berlinu, kada je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj Kaka postigao jedini gol za trijumf od 1:0. Iste selekcije igrale su i prvi meč na Mundijalu 2014. godine, a tada su Brazilci bili ubedljivi - 3:1. Nejmar je postigao dva gola, a Oskar u nadoknadi potvrdio trijumf tadašnjeg domaćina Mundijala!

Kada su utakmice protiv Srbije u pitanju, Brazilci su dva puta slavili sa po 2:0, na ovom Mundijalu i onom pre četiri godine u Rusiji.

Najubedljiviji poraz od evropskih selekcija Brazilci su doživeli protiv Nemačke, kada su pred svojim navijačima poraženi sa 1:7!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading