Brazilci PONIZILI Srbiju: Tuku, a ne prilaze golu!

Autor:

Sport

25.11.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su podbacili, ali da li su zaslužili baš ovako nešto?

Brazilci PONIZILI Srbiju: Tuku, a ne prilaze golu!

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović na meču Srbija - Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Brazila (0:2) na startu Svetskog prvenstva u Kataru.

"Orlovi" su odigrali ispod svih očekivanja, ali su ispred sebe imali jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala

Utakmicu je rešio Rišarlison sa dva gola u drugom poluvremenu, a prestižni brazilski list "Globo" ocenio je svakog pojedinca u Titeovoj četi. Ocene su bile sledeće:

Alison 6 - Danilo 6.5, Markinjos 6.5, Tijago Silva 7, Aleks Sandro 6,5 - Kasemiro 7.5, Lukas Paketa 7 (od 75. Fred 6) - Rafinja 5.5 (od 87. Gabrijel Martineli -), Nejmar 6.5 (od 80. Antoni 6), Vinisijus 7.5 (od 76. Rodrigo 6) - Rišarlison 9 (od 79. Gabrijel Žesus 6).

Svima je jasno da je igrač utakmice bio Rišarlison, za koga su napisali:

- Malo korišćen, jedva da je pipnuo loptu u prvom poluvremenu, ali je u drugom delu pokazao uobičajeni sjaj kada igra za reprezentaciju. Prvo se dobro snašao i postigao gol cevanicom kojim je ublažio Brazilovo gušenje. Posle je odigrao prelep potez i dao sjajan gol. Dao ih je 19 u 39 utakmica za nacionalni tim, u poslednjih sedam nastupa devet puta je bio strelac. Čini se da je završio potragu za 'devetkom' na ovom Mundijalu.

Ipak, našli su Brazilci način da ponize Piksijeve "Orlove", pre svega u ocenama koje su dali Alisonu i Nejmaru. Za čuvara mreže reprezentacije Brazila napisali su:

- Privilegovani gledalac utakmice. Srbija se praktično nije približila njegovom prostoru. Nijedan šut nije išao u okvir gola - te naglasili da Srbija nije imala napadačku igru, a u oceni Nejmara u prvi plan su istakli grubu igru naših fudbalera:

- Mnogo se kretao između odbrambenih linija Srbije i nudio kao opcija saigračima za dodavanje, zbog čega je bio žestoko proganjan. Prema podacima FIFA, Nejmar je fauliran osam puta, što više nego bilo koji drugi igrač u dosadašnjih 16 utakmica Mundijala u Kataru. Toliko su ga tukli, da je morao da bude zamenjen zbog bolova u zglobu. Nije briljirao, ali je odigrao dobro. Započeo je akciju za prvi gol.

Srbija će priliku da popravi utisak sa premijere imati već u ponedeljak od 11 časova kada će protivnik biti Kamerun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading