POTPUNO LUDILO: Još jedna reprezentacija zahteva da joj se omogući učešće u Kataru!

Autor:

Sport

25.10.2022

10:19 >> 06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do starta najveće svetsko fudbalske smotre ostalo je još nešto više od tri nedelje.

POTPUNO LUDILO: Još jedna reprezentacija zahteva da joj se omogući učešće u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Katar 2022

Utakmicom između Katara i Ekvadora 20. novembra započeće 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu. Iako je žreb grupa održan još pre šest meseci čini se da konačan spisak učesnika i dalje nije utvrđen.

Naime, pre samo par dana svetska fudbalska organizacija FIFA našla se pred zahtevom Fudbalskog saveza Ukrajine da se nacionalni tim Irana izbaci sa predstojećeg takmičenja zbog podrške Rusiji tokom ratnih sukoba na teritoriji Ukrajine, a sada je sličan zahtev uputila i selekcija Italije.

"Azuri" nisu uspeli kroz evropske kvalifikacije da se plasiraju na Mundijal i sada po ugledu na Ukrajince zahtevaju da upravo oni kao evropski šampioni dobiju specijalnu pozivnicu za učešće na svetskoj fudbalskoj smotri.

Foto: Tanjug/AP

Hoće li se na mala vrata domoći Svetskog prvenstva?

 

FIFA se po ovom pitanju nije izjašnjavala, ali je dobro poznata činjenica da uvek stoji pri stavu da se učesnici njenih takmičenja određuju isključivo na terenu.

Čak i u slučaju da FIFA donese odluku o eliminaciji nekog nacionalnog tima sa Svetskog prvenstva, njegovo mesto bi mogla da zauzme jedino selekcija iz iste fudbalske konfederacije. U navedenom slučaju, ukoliko bi Iran bio eliminisan, na njegovo mesto bi mogla samo da dođe reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading