ŠOK PRED KATAR: Ništa od Mundijala?!

Autor:

Sport

20.10.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura podićiće se u predvečerje svetske smotre fudbala.

ŠOK PRED KATAR: Ništa od Mundijala?!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Irana nalazi se pred velikim problemom.

Naime, grupa sportista iz ove države jugozapadne Azije uputila je zvaničan zahtev Svetskoj fudbalskoj organizaciji - FIFA, da se reprezentativcima Irana zabrani učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se od 20. novembra do 18. decembra održava u Kataru.

Kako prenosi "Skaj" grupa sportista, potpisnika ovog zahteva ističe da se u Iranu vrši teror vlasti nad stanovništvom, a istovremeno je ženama zabranjen pristup na fudbalskim mečevima.

U saopštenju koje su potpisnici uputili FIFA organizaciji stoji:

- Brutalnost i ratobornost Irana prema sopstvenom narodu dostigla je vrhunac. Fudbal, koji bi trebalo da bude bezbedno mesto za sve, nije bezbedan za žene, pa čak ni za muškarce. Ženama je konstantno uskraćivan pristup stadionima širom zemlje i sistematski su isključene iz fudbalskog ekosistema u Iranu, što je u oštroj suprotnosti sa vrednostima i statutima FIFA.

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Grupa B" Svetskog prvenstva u Kataru

 

Reprezentacija Irana svrstana je u "grupu B" Svetskog prvenstva u Kataru zajedno sa selekcijama Engleske, Sjedinjenih Američkih Država i Velsa, a svoj prvi susret na svetskoj smotri fudbala trebali bi po planu da odigraju protiv reprezentacije Engleske 21. novembra u Al-Rajanu na "Kalifa Stadionu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading