Planirate odlazak na Svetsko prvenstvo? Pred polazak ovo morate znati - katarske vlasti izdale važno saopštenje svim turistima!

Autor:

Sport

06.10.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna planeta sa nestrpljenjem iščekuje start najvećeg fudbalskog događaja u 2022. godini.

Planirate odlazak na Svetsko prvenstvo? Pred polazak ovo morate znati - katarske vlasti izdale važno saopštenje svim turistima!

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru

Od 20. novembra, pa u narednih gotovo mesec dana Katar će biti epicentar planetarnih fudbalskih zbivanja. U navedenom periodu najbolje što fudbalska igra može trenutno da pruži, nalaziće se u u ovoj zemlji Persijskog zaliva.

Milioni ljudi širom planete bodriće svoje ljubimce putem TV prijemnika, a istovremeno na hiljade navijača otputovaće u jednu od najbogatijih zemalja sveta kako bi uživo mogli da isprate najvažniju sportsku manifestaciju u 2022. godini.

Međutim, Katar kao organizator svetske fudbalske smotre ima svoje zakone koji su u mnogome suprotni načinu života navijača i zemalja iz kojih će doći, pa su tim povodom katarske vlasti izdale kratko upustvo budućim turistima, šta je to na šta moraju da obrate pažnju kako ne bi sebe doveli u nepotrebne probleme.

Katarske vlasti su izdale upozorenje na osam stvari koje se neće tolerisati tokom predstojećeg svetskog prvenstva:

1. Konzumiranje alkohola;

2. Homoseksualizam;

3. Izazovna garderoba;

4. Psovanje i izazivanje nereda;

5. Nepoštovanje svetinja;

6. Preglasna muzika i vikanje;

7. Intimnost na javnom mestu;

8. Fotografisanje osoba koje za to nisu dale pristanak.

Foto: Twitter.com

Pravila katarskih vlasti koja se moraju poštovati tokom Svetskog prvenstva

 

Za sada nisu poznate eventualne sankcije ukoliko se prekrše navedena uputstva.

Da podsetimo, srpska fudbalska reprezentacija takmičiće se u "grupi D" predstojećeg Svetskog prvenstva. Puleni selektora Dragana Stojkovića svoje mečeve će igrati u Lusailu, Al-Vakrahu i Dohi, a prvi protivnik je selekcija Brazila (24. novembra), a zatim slede mečevi sa izabranim selekcijama Kameruna (28. novembar) i Švajcarske (2. decembar).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading