HAOS U NAJAVI: Kako će se ovo odraziti na Milana Borjana? Reprezentativac Kanade ustao protiv matičnog saveza!

Autor:

Sport

22.10.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo pune četiri decenije kanadski nacionalni tim obezbedio je učešće na svetskoj fudbalskoj smotri, ali u selekciji Milana Borjana mnogo toga ne štima.

HAOS U NAJAVI: Kako će se ovo odraziti na Milana Borjana? Reprezentativac Kanade ustao protiv matičnog saveza!

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan

Fudbalska reprezentacija Kanade jedini put na Svetskom prvenstvu učestvovala je 1986. godinu u Meksiku. U konkurenciji SSSR-a, Francuske i Mađarske, Kanađani su ostvarili tri poraza ne uspevši niti jednom da zatresu mrežu protivnika.

Ovoga puta očekivanja od kanadskog nacionalnog tima čiji je prvi golman kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, daleko su veća, ali uvertira ipak nije tako ružičasta i to zahvaljujući ponašanju najveće zvezde kanadskog fudbala, aktuelnog igrača minhenskog Bajerna, Alfonsa Dejvisa.

Naime, Alfonso Dejvis je zabranio čelnicima Fudbalskog saveza Kanade da prodaju dres sa njegovim imenom pošto on ne dobija procenat od njihove prodaje, istakli su zastupnici mladog dvadesetjdnogodišnjeg fudbalera.

Foto: Tanjug/AP

Alfonso Dejvis

 

Ovo nije prvi put da kanadski fudbalski savez ima problema sa dotičnim fudbalerom. U avgustu mesecu snimljen je spot povodom plasmana Kanađana na Svetsko prvenstvo, ali njega nije odobrio fudbalerov agent Nik Husi istakavši da pravo na korišćenje lika i dela mladog fudbalera ima jedino kompanija sa kojom Alfonso Dejvis ima potpisan ugovor o

"komercijalnoj upotrebi imidža sportiste".

Ostaje da se vidi kako će novonastala situacija uticati na kanadski nacionalni tim koji će se u grupnoj fazi predstojećeg Svetskog prvenstva sastati sa selekcijma Belgije, Hrvatske i Maroka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading