SRPSKI KLUBOVI U EVROPI! Evo ko su glavne MINE Zvezdi i Partizanu u KVALIFIKACIJAMA za LŠ! TSC i Voša u Ligi Evrope, Kragujevčani DEBITUJU u LK!

Autor:

Sport

26.05.2024

00:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti nimalo lako superligašima na evropskoj sceni.

SRPSKI KLUBOVI U EVROPI! Evo ko su glavne MINE Zvezdi i Partizanu u KVALIFIKACIJAMA za LŠ! TSC i Voša u Ligi Evrope, Kragujevčani DEBITUJU u LK!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde će igrati u plej-of za Ligu šampiona. Partizan ide u 2. kolo kvalifikacija za najelitniji evropski klupski rang u stazi pratilaca. TSC je u plej-ofu za Ligu Evrope, Vojvodina kreće od 2. runde kvalifikacija za Ligu Evrope, a Radnički iz Kragujevca će nastupiti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu kofnerencije.

Crvena zvezda – Liga šampiona (plej-of)

Crvena zvezda je uspela da se plasira u plej-of za Ligu šampiona, što je veliki uspeh za ovaj klub. Pored toga, crveno-beli će biti povlašćeni u žrebu, što im daje dodatnu prednost. Međutim, postoji jedan veliki izazov koji ih očekuje - izbeći Galatasaraj. Turski velikan ima jak tim i atmosfera na njihovom stadionu je veoma uzavrela, što bi moglo da predstavlja dodatni izazov za Milojevićev tim. Pored Galatasaraja, mogući protivnici su još stari dužnik Jang Bojs (Švajcarska), Karabag (Azerbejdžan), Slovan iz Bratislave i norveški Bodo. Slovaci bi možda bili najbolji izbor za Zvezdu.

Republika

Foto: Starsport

 
Partizan – 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

"Parni valjak" se nalazi u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će se suočiti sa jakim protivnicima poput Slavije iz Praga, austrijskog Salcburga i turskog vicešampiona Fenerbahčea. Izbeći "crvenog bika" je prioritet za Partizan, ali čak i u slučaju prelaska u Ligu Evrope, neće im biti lako, s obzirom na potencijalne rivale poput Bešiktaša, rumunske FCSB i švajcarskog Serveta.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Radnički 1923
TSC – Liga Evrope (plej-of)

Superligaš iz Bačke Topole će se boriti za plasman u Ligu Evrope, gde će se suočiti sa jakim protivnicima poput Brage, Ajaksa, Dinamo Kijeva, LASK-a iz Linca i Vitorije Plzen. Ovo će biti izazovno putovanje za TSC, ali imaju priliku da pokažu svoj kvalitet.

Vojvodina – Liga Evrope (2. kolo kvalifikacija)

Novosadska "stara dama" će se naći u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će se suočiti sa raznovrsnim protivnicima. Iako neće biti povlašćeni, Vojvodina ima priliku da pokaže svoje sposobnosti i izbori se za plasman u narednu rundu.

Radnički 1923 – Liga konferencija (2. kolo kvalifikacija)

U istorijskoj sezoni Superlige, Kragujevčani su izborili izlazak u Evropu. Tim iz srca Šumadije se nalazi u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, gde će se suočiti sa teškim protivnicima poput Kopenhagena, turskog Bašakšehira, Genta ili AEK-a iz Atine.

Iako je put težak, u fudbalu se nikad ne zna, pa će Kragujevčani dati sve od sebe da ostvare uspeh i uđu u grupnu fazu. Interesantno bi bilo da se sastanu sa Hajdukom iz Splita, a šuška se da bi trener Feđa Dudić mogao da preuzme klub sa Poljuda. Svakako, pred Radničkim 1923 je izazovan put ka evropskim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading