PARTIZAN SE OBRUKAO I NA KRAJU! Radnički 1923 ispisao ISTORIJU u Humskoj! Evropa u Kragujevcu! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su remizirali sa Radničkim 1923 rezultatom 2:2 (0:1) u poslednjem 37. kolu Superlige Srbije.

PARTIZAN SE OBRUKAO I NA KRAJU! Radnički 1923 ispisao ISTORIJU u Humskoj! Evropa u Kragujevcu! (VIDEO)

Foto: Starsport

Kako su započeli, tako su i završili još jednu razočaravajuću sezonu fudbaleri Partizana. Kao i u startnom remiju sa TSC-om na otvaranju šampionata (3:3), ovog puta izabranici Alberta Nađa doživeli su novo razočaranje od fudbalera Radničkog 1923, koji je nerešenim uspehom u Humskoj obezbedio istorijsko učešće na evropskoj sceni.

Još pre meča bilo je poznato da crno-beli ne mogu ni gore ni dole, druga pozicija im je bila zagarantovana, pa je meč imao daleko veći značaj za Kragujevčane koji su se borili za izlazak u neko UEFA takmičenje. I uspeli su da dođu do njega, golovima Milutina Vidosavljevića, postignutim već u četvrtom minutu susreta, odnosno, Milana Aleksića.

Nije početak nagoveštavao takav epilog, jer je samo 60 sekundi kasnije Goh propustio kolosalnu priliku, tačnije, golman Leković je odbranio njegov šut na dodavanje Nikolića, da bi Korejac nekoliko minuta potom povredio članak i morao da napusti teren.

Republika

Foto: Starsport

 

Nastavili su Kragujevčani s napadima i do poluvremena mogli preko Bevisa da udvostruče prednost, dok je najbolju priliku za izjednačenje Partizana „prokockao“ Aleksa Janković kada je promašio praznu mrežu iskosa.

„Parni valjak“ je stigao do gola preko Nikolića u 53. minutu, ali je napadač domaćih bio u dubokom ofsajdu. Nedugo zatim Severinin udarac odbranio je Leković, a onda novi „hladan tuš „ za tim Alberta Nađa! Igrao se 72. minut kada je Milan Aleksić iskoristio neopreznost u odbrani Beograđana i zatim silovitim šutem povećao prednost gostiju sa „Čika Dače“ – 0:2!

 

Standings provided by Sofascore

 

Neivesnost u meč vratio je Nemanja Nikolić, koji se samo 180 sekundi kasnije ipak upisao u strelce, smanjivši na 1:2, posle povratne lopte Jankovića, da bi u 82. na semaforu stajalo 2:2, jer je Trifunović iskoristio maestralno dodavanje Natha, postavivši konačan rezultat.

Partizan će u narednoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će Kragujevčani u zavisnosti od duela Vojvodina-Mladost, odnosno, Crvena zvezda-Čukarički saznati u kom će se evropskom rangu takmičiti.

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 2:2 (0:1)

STADION: U Humskoj. Strelci: Nikolić 75, Trifunović 82. - Vidosavljević 4, Aleksić 71. SUDIJA: Stefan Jeknić. ŽUTI KARTON: Pecelj (Radnički 1923).

PARTIZAN: Jovanović – Stojković (od 71. Roganović), Filipović (od 46. Kovačević), Saničanin, Antić –Ovusu, Natho – Severina (od 71. Trifunović), Nikolić, Goh (od 10. Janković) – Baždar.

RADNIČKI 1923: Leković – Ćosić, Mitrović, Šerbečić, Pecelj – Aleksić, Ristić – Glušćević, Vidosavljević, Bevis (od 71. Đurić) – Ivelja (od 71. Ortiz).

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE: Partizan - Radnički 1923 2:2, Kragujevčani su obezbedili Evropu!

90. minut - Igraće se još pet minuta u sudijskoj nadoknadi vremena.

87. minut - Prete gosti, udarac Ristića pored stative Jovanovićevog gola.

82. minut - GOOOOOOOOOL!!! Partizan izjednačava rezultat 2:2, strelac je Trifunović na asistenciju Natha!!!

75. minut - GOOOOOL!!! Strelac je Nemanja Nikolić, koji se odlično snašao na povratnu Alekse Jankovića i vratio nadu Partizanu - 1:2!

72. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Milan Aleksić je strelac, a Radnički 1923 vodi 2:0. Kakav šok za crno-bele!

69. minut - Najbolja akcija za Partizan u meču, Natho je lukavo dodao Baždaru, ovaj je pronašao Severinu, a Holanđanin pokušao iskosa iz prve sa nekoliko metara, međutim, Leković je odbranio već viđen pogodak!

66. minut - Udarac Aleksića preko gola, potom žuti karton dobija Pecelj u gostujućem timu.

Foto: Starsport

 

57. minut - Pecelj je imao šansu za goste, izvukao se tim Alberta Nađa.

53. minut - Sevnula je kontra Partizana, Nikolić je uspeo da zatrese mrežu, ali se nalazio u dubokom ofsajdu i gol je poništen.

47. minut - Centaršut Jankovića nije imao ko da isprati na drugoj stativi. U međuvremenu, trener Partizana Albert Nađ je na teren poslao Bojana Kovačevića umesto Aleksandra Filipovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme: Partizan-Radnički 1923 0:1!

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade u prvom delu.

43. minut - Janković je imao priliku da donese izjednačenje Partizanu, ali nije bio priseban u završnici i šansa je propala.

40. minut - Bliži se poluvreme u Humskoj, Radnički 1923 i dalje čuva vođstvo. Na travi je ostao golman Kragujevčana Leković i ukazuje mu se pomoć.

32. minut - Jankovićev šut brani Leković, korner za Partizan izveo je Antić, ali će morati ponovo da ubaci loptu u šesnaesterac, ovog puta golman gostiju je siguran.

29. minut - Još jednom Bevis stavlja na muke Jovanovića!

Republika

Foto: Starsport

 

27. minut - Kakva šansa za Radnički 1923! Projektil Aleksića s 20 metara, fenomenalnom paradom odbranio je Aleksandar Jovanović. Mogli su gosti do drugog pogotka!

20. minut - Bevis je bio u prodoru, šutirao nadomak šensaesterca, ali se lopta od igrača Partizana odbila u korner, koji je izveo novopečeni reprezentativac Glušćević, međutim, domaćin se odbranio i otklonio opasnost.

11. minut - Opet preti Vidosavljević, čiji udarac odlazi iznad prečke. Na drugoj strani Baždar preti Lekoviću.

9. minut - Goh je ostao na terenu, jer je povredio skočni zglob. a njega je utakmica, ujedno i sezona - završena. Menja ga Aleksa Janković.

4. minut - GOOOOL!!! Radnički 1923 vodi, golom Milutina Vidosavljevića kome je to 11. pogodak ove sezone! Šok u Humskoj! VAR je morao da proveri situaciju, ali je Jeknić pokazao na centar!

3. minut - Sjajna šansa za Partizan! Goh je bio u prilici, Natho je dodao Nikoliću, ovaj lukavo našao Korejca, čiji je šut iskosa odbranio golman Leković!

1. minut - Utakmica je počela!

Pre početka susreta, Bibras Natho je dobio uramljen dres sa brojem 200, koji mu je uručio počasni predsednik Partizana, Ivan Ćurković.

18.01 - Akteri izlaze na teren, predvođeni sudijom Stefanom Jeknićem.

UVOD

Fudbaleri Partizana igraju protiv Radničkog 1923 u poslednjem 37. kolu Superlige Srbije.

Izabranici Alberta Nađa odavno su prebrinuli brige oko osvajanja druge pozicije i današnji duel s Kragujevčanima neće biti rezultatski bitan za crno-bele, ali bi Kragujevčani eventualnim bodom uspeli da zadrže četvrto mesto i izbore učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Treba reći da su gosti u neku ruku "krivi" što je "parni valjak" ostao ponovo bez titule, jer su u finišu ligaškog dela uspeli da ostanu neporaženi na stadionu u Humskoj, posle prave goleade i šest viđenih pogodaka rezultat je bio 3:3. Prethodno je Partizan, u prvom delu šampionata, protutnjao kroz srce Šumadije slavivši 4:0. 

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa prethodnog meča Partizana i Radničkog 1923

Ukoliko, ipak, izgube, a Vojvodina savlada lučansku Mladost, ekipa Feđe Dudića izaći će na evropsku scenu naredne sezone, ali u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. Nema sumnje da je to veliki uspeh za Kragujevčane, koji su u prošlom prvenstvu strepeli za opstanak, a već u ovom uspeli da izađu na evropsku scenu.

Tim povodom je za fudbalere spreman svečani doček po povratku iz Beograda, a slavlje je zakazano na centralnom Trgu, uz koncert Dejana Cukića i bika na ražnju.

Sva dešavanja sa utakmice Partizan - Radnički 1923 možete da pratite u lajv blogu Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading