IZBACIO ĐOKOVIĆA, PA POČIŠĆEN U FINALU! Norvežanin osvojio Ženevu!

Autor:

Sport

25.05.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rud je uzeo drugi trofej ove sezone.

IZBACIO ĐOKOVIĆA, PA POČIŠĆEN U FINALU! Norvežanin osvojio Ženevu!

Foto: www.profimedia.rs

Kasper Rud osvojio ATP turnir u Ženevi

Norveški teniser Kasper Rud trijumfovao je na ATP turniru kategorije 250 u Ženevi, pobedivši u finalu Tomaša Mahača iz Češke rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3. Rud je pokazao izvanrednu formu, osvojivši svoju 12. titulu u karijeri, a drugu ove godine.

Neočekivani poraz Novaka Đokovića

Tomaš Mahač je iznenadio teniski svet eliminacijom Novaka Đokovića u polufinalu. Nole, trenutno najbolji teniser sveta, nije uspeo da se izbori juče sa rivalom, što je bio izuzetan podvig za češkog tenisera, a šok za sve ljubitelje tenisa u Srbiji i uopšte u svetu.

Dramatičan prvi set


U finalnom meču, prvi set je protekao u znaku dramatičnih preokreta. Mahač je poveo brejkom, ali je propustio set loptu, omogućivši Rudu da se vrati u igru. Sa četiri vezana gema u završnici seta, Rud je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i stekne vođstvo.

Siguran drugi set za Rudov trijumf

U drugom setu, Kasper Rud je nastavio sa sjajnom igrom, napravivši rani brejk i sigurno privodeći meč kraju. Koncentrisana igra i odlučnost doveli su ga do zaslužene pobede. Sada ga očekuje Rolan Garos i duel sa 136. teniserom na svetu, Brazilcem Meligeni Alvesom. Podsetimo, Norvežanin je ove sezone izbacio Đokovića u Monte Karlu, da bi u finalu izgubio od Cicipasa kog je pobedio već u narednom susretu u meču za pehar Barselone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading