PONOVO TOPLO, ALI STIŽE I ZAHLAĐENJE! Evo i kad da očekujemo prvi topli talas!

Autor:

Vesti

26.05.2024

05:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna dnevna temperatura će danas biti 25 stepeni.

PONOVO TOPLO, ALI STIŽE I ZAHLAĐENJE! Evo i kad da očekujemo prvi topli talas!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Danas nas očekuje pretežno suvo vreme sa malo i umereno oblačnošću, osim na zapadu i jugozapadu gde se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar će biti istočni i jugoistočni, a na jugu Banata se mogu očekivati udari olujnog vetra. Temperature će se kretati od 10 do 17 stepeni ujutru, dok će najviše dnevne vrednosti biti između 24 i 28 stepeni.

Prema prognozi meteorologa Ivana Ristića, vikend nam donosi smenu sunca i visokih oblaka, uz temperaturu koja će prelaziti 25 stepeni. Košava će duvati u Vojvodini, ali ne tako snažno kao prethodnih dana, što će svakako olakšati boravak napolju.

Sledeća nedelja donosi toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima. U planinskim predelima južne Srbije se očekuju kratkotrajne kiše ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će ostali delovi zemlje uživati u stabilnim vremenskim uslovima. Meteorolog Ristić ističe da će cela sledeća nedelja biti bez vetra, sa temperaturom oko 25 stepeni, ali da se sredinom nedelje očekuje novo pogoršanje vremena.

Meteorolog upozorava da su nedavne obilne padavine dovele do poplava u pojedinim delovima zemlje, ali se očekuje da se situacija postepeno smiri. Vanredna situacija je ukinuta u Vladičinom Hanu, dok Novi Pazar i dalje treba da bude u pripravnosti. U junu se očekuje pravo letnje vreme sa temperaturama oko 30 stepeni, a prvi toplotni talas se očekuje krajem meseca.

Uzimajući u obzir meteorološke modele, očekuje se da padavine neće biti toliko obilne kao prethodnih nedelja, što će doprineti stabilizaciji nivoa reka i smanjenju rizika od poplava.

Iako nas očekuju promenljivi vremenski uslovi u narednim danima, prognoze ukazuju na postepeni povratak letnjih temperatura i stabilizaciju vremena. Potrebno je obratiti pažnju na moguće posledice nedavnih poplava i pratiti uputstva nadležnih službi kako bismo se adekvatno pripremili za eventualne vremenske nepogode. U svakom slučaju, izgleda da nas očekuje tipično letnje vreme u narednom periodu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading