ZVEZDA POBEDOM OKONČALA SEZONU: Crveno-beli slave titulu, Čukarički ostao bez Evrope!

Autor:

Sport

25.05.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjana igra crveno-belih.

ZVEZDA POBEDOM OKONČALA SEZONU: Crveno-beli slave titulu, Čukarički ostao bez Evrope!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog odmerili su snage u okviru poslednjeg kola Superlige Srbije od 19.00 časova na stadionu Rajko Mitić. Izabranici Vladana Milojevića su pobedom okončali sezonu pošto su slavili protiv Brđana rezultatom 4:1.

Strelci za tim iz Ljutice Bogdana bili su dva puta Piter Olajinka u 32. i 55., Naser Điga u 79. i Žan FIlip Kraso u 90. minutu. Sa druge strane za Brđane je pogodio Viktor Rogan u 16. minutu.

Zvezda je od samog starta nametnula pritisak, ali je Čukarički uspeo da odoli i u 16. minutu dođu do vođstva. Vinisijus Melo je uputio centaršut sa leve strane, a Vitkor Rogan je šutirao glavom i smestio loptu u mrežu. Nakon toga ponovo je težište igre preneto na goste, a Zvezda je pretila u 26. minutu kada je Knežević šutirao sa distance, ali je Kaličanin uhvatio loptu. 

Nastavili su izabranici Vlaana Milojevića da vrše veliki pritisak na Brđane, a nova opasno po gol Čukaričkog bila je u 30. minutu  Kanga je uputio centaršut sa desne strane, Kaličanin je boksovao, a lopta je došla do Radojevića kojie je šutrao preko gola. Nakon tri minuta trud se isplatio, pa je Zvezda došla do izjednačenja u 33. minutu. 

Mimović je probio po desnoj strani, uputio pas kad Olajinki koji je pogodio, a Kaličanin u ovom slučaju je bio nemoćan. U završnici prvog dela, nakon kornra Naser Điga je postigao pogdak, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda u kojem se našao Aleksandar Katai.

Foto: Starsport

 

U istom tonu je krenulo i drugo poluvreme. Zvezda je nametnula pritisak i navela Čukarički da bude u podređenom položaju. U 52. minutu Kanga je proigrao Olajinku koji je uputio pas kad Urošu Sremčeviću, pokušao da prevari Kaličanina, ali je čuvar mreže Brđana bio oprezan. Crveno-beli su došlo do preokreta kada je u 55. minutu po drugi put na meču mrežu zatresao mrežu na utakmici na asistenciju Kataija.

Usledio je period kada je Čukarički preuzeo inicjativu. Imali su gosti odličnu šansu u 63. minutu kada je Kovač oprobao svoj šut, ali je Glazer pokazao kvalitet i zaustavio udarac. Nakon pet minuta usledila je nova opasnost po gol domaćina kada je Ergelaš uputio nezogdan šut, ali je bio neprecizan.

Foto: Starsport

 

Čukarički je ponovo pretio u 74. minutu kada je Kovač imao solo prodor, pokušao da iznenadi Glazera šutem sa ivice šesnaesterca, ali je Izraelac ponovo imao izvanrednu intervenciju. Usledila je kazna za promašaje, Zvezda je došla do trećeg gola u 79. minutu kada je nakon kornera Milunović šutirao glavom, međutim, Kaličanin je odbranio udarac, a Điga naleteo na odbitak i upisao se u stelce.

Tačku na susret stavio je Kraso koji je nakon minijature šutirao i postavio konačnih 4:1.

TOK MEČA:

Sastavi

FK Crvena zvezda: Omri Glazer (G), Jakuba Naser Điga, Aleksandar Dragović, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Nikola Knežević, Ognjen Mimović, Piter Olajinka, Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Uroš Sremčević.

FK Čukarički: Lazar Kaličanin (G), Mitar Ergelaš, Stefan Kovač, Nemanja Milojević, Bojica Nikčević, Viktor Rogan, Vojin Serafimović, Vinisijus Silveira de Melo, Sambou Sisoko, Nikola Stanković i Luka Subotić.

Drugo poluvreme:

89. minut - Zvezda dolazi do četvrtog gola, Kraso je imao minijaturu, zatim šutirao i smestio loptu u mrežu.

79. minut - GOL! Zvezda dolazi do novog gola. Nakon kornera šutirao je Milunović glavom, ali mu je Kaličanin odbranio, potom je Điga pokupio odbitak i upisao se u strelce. 

74. minut - Brđani su ponovo pretili. Kovač je imao solo prodor i sa ivice šesnaesterca uputio udarac, a Glazer ponovo sjajno intervenisao.

68. minut -  Ergelaš je nezgodno šutirao, iznenadio Glazera, ali je lopta otišla preko gola.

63. minut - Odlična prilika za Čukarički kada je Kovač je šutirao, a Glazer izvanredno odbranio. Od svega samo korner.

59. minut - Ovacije je dobio kapiten crveno-belih Aleksandar Dragović kome je ovo bila oproštajna utakmica u crveno-belom dresu!

 

55. minut - GOL! Katai je dobio loptu od Kange na levom boku, a potom je uputio pas u kazneni prostor gde je Olajinka bio najbliži i smestio je u mrežu.

52. minut - Zvezda je imala šansu kada je Kanga poslao sjajnu loptu ka Olajinki, a ovaj uputio pas ka Sremčeviću koji je pokušao da prevari Kaličanina, ali je čuvar mreže gostiju bio oprezan.

 

 

Prvo poluvreme:

42. minut - Izveo je Knežević korner, a nakon velike gužve u kaznenom prostoru, Điga je postigao pogoda, ali je on poništen, jer se u ofsajdu našao Katai.

36. minut -  Velika šansa za Zvezdu. Kanga je izveo korner, ogromna gužva ispred gola Čukaričkog, ali bez promene rezultata.

35. minut - Čukarički je imao šansu kada je Rogan uputio centaršut ka Ergelašu, a on šutirao u suprotnu stranu Glazera i bio neprecizan.

33. minut - GOL! Dolazi Zvezda izjednačnje nakon sjajne akcije. Mimović je probio po desnoj strani, uputio pas kad Olajinki koji je pogodio, a Kaličanin u ovom slučaju je bio nemoćan.

30. minut - Opasnost po gol Čukaričkog. Kanga je uputio centaršut sa desne strane, Kaličanin je boksovao, a lopta je došla do Radojevića kojie je šutrao preko gola.

26. minut - Zvezda je imala šansu preko Kneževića koji je na ivici kaznenog prostora izborio za poziciju za šut, ali je lopta otišla pravo u golmana Čuke.

17. minut - GOL! Brđani su poveli kada je nakon centaršuta Milojevića, Rogan šutirao glavom i smestio loptu u mrežu!

13. minut - Imao je Čukarički opasan napad, kada je Sisoko proigrao Rogana, ali je on šutirao pored gola.

Tim iz Ljutice Bogdana će protiv Brđana proslaviti sedmu uzastopnu titulu u domaćem šampionatu, čime su ostvarili impresivan učinak. 

Ovaj susret biće poseban za trojicu igrača crveno-belih, kapitena Aleksandra Dragovića, Srđana Mijailovića i Zorana Popovića. Sigurno će biti emotivno na Marakani i dobiti oproštaj kakav dolikuje. Bili su deo Zvezde u istorijskim momentima i dali srce na teren i biće urezani zlatnim slovima u anale kluba koji je četvrti put uzastopno došao do duple krune.

 

 

 

Takođe, Delije su spremile spektakl za večerašnji meč i proslavu titule, a tome svedoči i video-snimak na jednoj navijačkog stranici na kojem navijači Zvezde pozivaju svoje saborce na feštu. Očekuje nas bogat i sadržajan program na pobedničkoj ceremoniji, a poznat je i program proslave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading