PARTIZAN JE IZGUBIO UTAKMICU I MNOGO VIŠE OD TOGA! Svi "MALI" porazi crno-belih na Banovom brdu! U Humskoj sunce ne sija na -7!

Autor:

Sport

14.04.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički je kao potop odneo sve crno-belima.

PARTIZAN JE IZGUBIO UTAKMICU I MNOGO VIŠE OD TOGA! Svi "MALI" porazi crno-belih na Banovom brdu! U Humskoj sunce ne sija na -7!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pali su na gostovanju Čukaričkom rezultatom 3:2 u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije. Ništa novo, još jedan poraz, prosuti bodovi nastavak kaskanja za večitim rivalom. 

To je realnost kluba iz Humske. Navikli su na to grobari odvajkada. Nije kraj sveta, ali na brdu su crno-beli pored onog glavnog, doživeli toliko malih poraza da ih je teško izbrojati. 

Foto: Starsport

Duel Đorđa Ivanovića i Nikole Antića

Počnimo od onog najuočljivijeg. Aleksandar Jovanović je kamen temeljac svih ovosezonskih uspeha, a već u prvom minutu doživeo je povredu koja ga je odstranila sa terena. Stepen peha nije poznat, ali neko kao "hobotnica" Partizana ne izlazi iz svoje stražarske kućice ni zbog čega. 

Opasan će biti njegov izostanak, naročito ukoliko se setimo prošlog derbija. Miloš Krunić uistinu nije mnogo mogao da uradi štošta kod golova, ali toliko je situacija gde mnogi ne bi uspeli ni da priđu lopti, a Jovanović bi ih stizao i ostavljao prisutne u neverici. Dakle, staviti trećeg (3.) golmana među stative protiv gladne Crvene zvezde može se pokazati pogubno. 

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović i Miloš Krunić

Igor Duljaj, kapetan broda koji tone, je drugi poraz crno-belih. Veoma je neočekivano bilo za stručnjaka Partizana da reaguje burno prema zvaničnicima. Šta god bilo u pitanju, kakva god zamerka postojala, svestan je bio nekadašnji defanzivac Šahtjora je neophodan svojoj ekipi na Marakani. 

Sada ga na klupi neće biti. Kapetan je napustio svoj brod koji tone. 

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Treća stavka je jurišanje. Maliciozno zvuči podatak da je Partizan postigao čak osam golova u nadoknadi vremena ove sezone. Ponovo je "parni valjak" počeo da melje u zaustavnom vremenu, ali ovaj put, to mu se obilo o glavu. Crno-beli nisu sposobni da zatvore utakmice, ne mogu da reše meč na vreme i to je veliki problem koji nas uvodi u najveći "tumor" čitave sezone. 

Partizan jednostavno ne može da pogodi onoliko koliko može da primi. To je pokazao gol Bojice Nikčevića u trećem dodatom minutu. Suviše je lako došao do prilike igrač Čukaričkog, i previše je hujalo u defanzivnim linijama Igora Duljaja. Pokazalo se da kada nema Jovanovića, nema ni koga da krpi te greške. 

Svetla tačka je mladi Bojan Kovačević, koji ne dolazi do izražaja usled slabe podrške ostatka zadnje linije, ali nekadašnji igrač Čuke ima veliki potencijal i on treba da bude neko na koga će se Partizan oslanjati u narednim godinama. 

Foto: FK Partizan

Bojan Kovačević

Poslednje, ono što obuhvata je proizvod ovosezonskih grešaka - prosut je sav rad u prelaznom roku. Grobari mogu da se žale na upravu, ali sportski sektor prvi put u već nekoliko godina nije zakazao. Duljaju su dovedena kvalitetna pojačanja koja prave razliku, a da li su ona upotrebljena valjano - to procenite sami. 

Naravno da se uzima u obzir izostanak Mateusa Saldanje, ali ukoliko čitava ekipa zavisi od letos pristiglog špica, pod ogromnim teretom, pitanje je da li se smeju snivati snovi o tituli.

Kako god sagledali situaciju, Partizan je na Banovom brdu ostavio bodove, stub odbrane, titulu, stručnjaka, defanzivnu koncepciju, dobar prelazni rok, a briga svih onih vezanih za JNA i Humsku je - ima li šta još da se ostavi na Marakani u subotu?

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading