NIKČEVIĆ ZAPEČATIO SUDBINU PARTIZANA! Tri gola za TRI MINUTA, i PAD sa NEBESA crno-belih! Trka za TITULU je gotova!

Autor:

Sport

14.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta god da se desilo na Banovom brdu, nije se dobro završilo po "parni valjak".

NIKČEVIĆ ZAPEČATIO SUDBINU PARTIZANA! Tri gola za TRI MINUTA, i PAD sa NEBESA crno-belih! Trka za TITULU je gotova!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pali su na gostovanju Čukaričkom rezultatom 3:2 u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije i tako praktično zapečatili svoju sudbinu u borbi za titulu.

Posle prilično zatvorene utakmice, videli smo veoma uzbudljivu završnicu iz koje su brđani izašli kao pobednici. 

Golove za Partizan su postigli Ksander Severina (90') i Samed Baždar (90+2'), dok su za Čuku pogađali Vinisijus Melo (28') , Đorđe Ivanović (51') i Bojica Nikčević (90+3').

Foto: Starsport

Đorđe Ivanović i Nikola Antić

Meč je počeo prilično zatvoreno, ali je bilo evidentno da će domaćini diktirati tempo.

Već u prvom minutu, grobari su počeli da grickaju nokte, s obzirom da su se Adžić i Jovanović sudarili, što je ostavilo ponajboljeg fudbalera crno-belih na travi. Epilog ove tragedije je bio izlazak golmana "parnog valjka" u 40. minut. 

Foto: Starsport

Izlazak Jovanovića sa terena

Od tog trenutka, sve je krenulo nizbrdo za izabranike Igora Duljaja. Melo je prvo doneo prednost Čuki, a frapantno je koliko je odbrana Partizana zakazala u tom trenutku. Ivanović i Docić su se praktično neometano prošetali kroz kazneni prostor, a Vinisijus je akciju samo dovršio laganim udarcem.

Posle šoka, usledilo je tihovanje do samog kraja poluvremena. Bojan Kovačević je imao priliku da glavom donese izjednačenje, ali je dobacio samo do prečke i tako poslao svoju ekipu na odmor sa zaostatkom. 

U toku pauze, Igor Duljaj, stručnjak kluba iz Humske je ušao u sukob sa sudijom, i tako zaradio opomenu zbog koje će propustiti večiti derbi. 

Posle predaha, nastavile su da se nižu nedaće crno-belih. U 51. minutu Đorđe Ivanović je iz brze kontre matirao Miloša Krunića, i jug je utihnuo. 

Vreme se trošilo, Čukarički zabarakadirao, i sve do 90. minuta, očekivalo se da konačan ishod bude rezultat aktuelan na semaforu. 

Onda je krenula ludnica. Prvo je Severina sjajnim šutem iz kolena sa ivice kaznenog u 90. minut smanjio prednost domaćina, da bi potpunu rapsodiju među mnogobrojnim grobarima done Baždar u drugom minutu nadoknade. 

Taman kada su se u Partizanu ponadali da bi šampionske nade mogle da vaskrsnu, pojavio se Nikčević i vratio vođstvo Čukaričkom, obeleživši ujedno i sunovrat crno-belih. 

Klub iz Humske sada kaska za večitim rivalom za sedam poena, dok Čuka nastavlja bitku za Evropu sa 48 bodova kraj svog imena.   

Standings provided by Sofascore

 

90+3 minut. - PA ŠTA SE OVO DEŠAVA NA BRDU! Sada je Nikčević anulirao sva čudesa crno-belih koja smo videli u prethodna dva minuta!

90+2. minut - BAŽDAAAAAAAAAR! Vraća nadu grobarima mladi fudbaler Partizana golom u nadoknadi!

90. minut - GOOOOOOOOL! Severina se na odbijenu loptu namestio i pucao iz kolena sa ivice šesnesterca. Samurović je paradom samo ulepšao pogodak!

88. minut - PONOVO ČUKARIČKI! Endiaj je sam prošao po desnoj strani i uputio udarac u bliži ugao golmana Partizana, ali je ovaj bio spreman na to. 

87. minut - Preti Čuka! Kovač je dobro šutirao glavom, ali ga je Stojković omeo u realizaciji, tako da Krunić nije imao posla.

83. minut - Pokušao je Izraelac pored zida, ali nije bio dovoljno precizan. 

82. minut. - Evro prilike za crno-bele. Slobodni udarac na ivici kaznenog za Natha,

80. minut - Vrte se fudbaleri Partizana oko kaznenog prostora Samurovića i pokušavaju kratkim dodavanjima da probiju gusto zbijenu zadnju liniju protivnika. Ipak, previše su skoncentrisani defanzivni Čukaričkog, te se ovaj "plan" zapravo ispostavlja kao bezidejna opsada. 

75. minut - SAMUROVIĆ NEVEROVATNO BRANI! Stojković se ubacio sa boka i reagovao glavom na dobačenu loptu Nikolića, a onda je golman Čukaričkog pokazao klasu i napravio paradu za poster. 

72. minut - Izlazi Adžić u ekipi Čukaričkog, a na teren će Bojica Nikčević. Kako je ušao u igru, odmah je napravio oštar faul nad Stojkovićem i zaradio žuti karton. 

68. minut - ŠTA JE PROMAŠIO NIKOLIĆ?! Imao je napadač Partizana stopostotnu šansu, izašao je sam pred Samurovića i prebacio loptu preko prečke. "Srećom" po njega, dosuđen je faul u ranijoj fazi napada. 

67. minut - Iako je utakmica zamrla, Čukarički je dosta opasniji u kontranapadima. Sada je Stanković pokušao sa velike udaljenosti, ali je promašio okvir. 

55. minut - Ponovo je Čukarički zatvorio sve prilaze golu.

51. minut - GOOOOOOOOOOL! Čukarički vodi 2:0!  Skoro potpuno su se povukli brđani, delovalo je da će se samo braniti, a onda blickrig. Jedna brza kontra koju je Đorđe Ivanović rešio u korist Čuke! Teško da će se crno-beli vratiti posle ovoga...

 

 

46. minut - Nemanja Nikolić ulazi umesto Kastilja. Počinje Partizan veoma ofanzivno. 

Počinje drugo poluvreme!

Kraj poluvremena!

45+6. minut - BOJAN KOVAČEVIĆ POGODIO PREČKU! Centrirao je Zahid iz prekida, a najviši je bio nekadašnji igrač Čuke, ali je za dlaku bio nepreciza.

45. minut - Igraće se još sedam minuta.

40. minut - KAKVA ŠANSA ZA ADŽIĆA! Centrirao je Ivanović, ali je Adžić promašio ceo fudbal pred golom. 

40. minut - Moraće Jovanović van igre zbog povrede. Na teren će Miloš Krunić.  

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović

36. minut - Dobra šansa za Partizan, ali nisu stigli crno-beli da upute udarac, jer je Jovanović bi brži. 

28. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vinisijus Melo se je bio praktično sam u kaznenom i nije propustio da to iskoristi. Akciju je začeo Ivanović po boku, da bi potom loptu prepustio Dociću, koji uopšte nije bio čuvan. On ju je dodao Melu, a ovaj nije časio časa. Fasvinantno koliko su se lako prošetali brđani kroz Jovanovićev kazneni prostor!

 

 

25. minut - Prvi žuti karton na meču je zaradio Docić zbog grubog starta nad Gohom. 

21. minut - Prilično brđani imaju loptu u nogama, ali ne uspevaju da konkretizuju veliki posed. 

17. minut - Nastavio je utakmicu Jovanović, ali nije isključeno da izađe iz igre u nekom trenutku. 

15. minut - Ponovo lekarska ekipa ulazi zbog Aleksandra Jovanovića. Deluje da problem nije toliko naivan. 

8. minut - Evo još jedne odlične šanse! Dobro su kombinovali Baždar, Goh i Zahid na ivici kaznenog. Norvežanin je uzeo na sebe da reši situaciju, fintirao je dvojicu igrača i uspeo da šutne, ali je Samurović bio dobro pozicioniran, te je uspeo da sačuva svoju mrežu. 

6. minut - Dobar pokušaj Kastilja sa distance. Ekvadorac je bio zamalo neprecizan, ali sasvim dovoljno da ne pogodi okvir gola i ne ugrozi Samurovića. 

3. minut - Pokušaće Jovanović da nastavi meč, iako se vidi da hramlje dok hoda. 

1. minut - Odmah problem za Partizan. Đorđe Ivnaović se sudario sa Aleksandrom Jovanovićem, a crno-beli golman je ostao na zemlji. Sada mu se ukazuje pomoć na terenu. Ovo bi moglo da bude prilično pogubno po "parni valjak"... 

Utakmica je počela!

Sastavi:

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Sisoko, Docić - Ivanović, Miladinović, Adžić - Vinisijus

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Kastiljo, Kanute - Kalulu, Zahid, Goh - Baždar

 Uvod:

Fudbaleri Partizana gostuju Čukaričkom u okviru 30. runde Superlige Srbije. Crno-beli se sada nalaze u veoma slilčnom položaju kao večiti rival, Crvena zvezda, jer ne samo da kaskaju za prvoplasiranim timom, nego pred odlučujući imaju znatno teži raspored od protivnika. 

Iako su u prethodnom kolu uspeli da pobede Novi Pazar, sada će pred "parni valjak" stati veoma nezgodan protivnik koji bi vrlo lako mogao da ugasi sve snove o tituli. 

Podsećamo da je u vreme mandata Aleksandra Stanojevića, uprabo Čuka bio tim koji je sapleo Partizan u poslednjem kolu, i tako praktično u potpunosti unazadio juriš crno-belih prema dugočekanom trofeju. 

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Naravno, niti je klub iz Humske isti, niti su brđani kao nekada, tako da ovaj meč predstavlja potpuno priču za sebe. 

Pred ovaj susret, Igor Duljaj je govorio za medije i istakao da očekuje odličan duel. 

- Termin je odličan, očekujem da će biti dosta naših navijača. Naš cilj i zadatak je da osvojimo tri boda. Radi o ozbiljnoj ekipi koja zna da igra fudbal, koja u svojim redovima ima i mlade i iskusne igrače, mogu da predstavljaju ozbiljan problem za bilo koji klub. Naš cilj je da pokušamo da osvojimo tri boda. Neće biti ni malo lako - rekao je trener, dodajući da nije siguran da li ćemo gledati Mateusa Saldanju: 

- Danas ću da odlučim šta je najbolje i za nas i za njega, da li će uopšte biti u protokolu. Ne smemo da zaboravimo da imamo igrače sa kartonima, a posle ove utakmice nas očekuju jake utakmice. Ipak, najvažnija mi je ova prva, sutrašnja protiv Čukaričkog. 

Partizan je drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 70 bodova, odnosno ima četiri manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Čukarički šest sa 45 bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

14.04.2024 21:49

Zaslužena pobeda Čukaričkog,ali vi ste uticajni pokrenite pitanje suđenja,dokle će da oštre k..... Na partizanu