HITNO PRIJAVLJIVANJE: Penzioneri, imate pravo na pakete pomoći od Fonda PIO!

Autor:

Vesti

15.04.2024

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važni datumi za penzionere

HITNO PRIJAVLJIVANJE:  Penzioneri, imate pravo na pakete pomoći od Fonda PIO!

Foto: ST/Nemanja Pančić


Fond PIO je podsetio penzionere na značajne datume koji se približavaju. Savetodavni dani, zakazani za 23. april u Požarevcu i 24. april u Beogradu, pružiće pravnu pomoć penzionerima iz Austrije. Ovi dani su od velike važnosti jer će omogućiti starijim građanima da dobiju korisne savete i besplatnu pravnu pomoć. Uz to, Fond PIO je objasnio postupak prijave za ove događaje, naglašavajući da je neophodno da se penzioneri prijave na vreme.


Prijavljivanje za dodelu paketa pomoći, koje finansira Fond PIO, započelo je 10. aprila i trajaće do 29. aprila. Penzioneri čija primanja ne prelaze 24.987 dinara imaju pravo na ove pakete. Rang liste korisnika koji su ostvarili pravo na pakete biće objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala Fonda, do 30. aprila ove godine. Podela paketa počeće 20. maja, a Savez penzionera Srbije očekuje da će svi paketi biti podeljeni u roku od mesec dana.

Prilikom podnošenja prijave, penzioneri treba da ponesu poslednji penzijski ček kao dokaz o visini penzije.


Savez penzionera Srbije objavio je javnu ponudu koja detaljno opisuje šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći. Svaki od 55.000 paketa, koje nabavlja Udruženje, mora biti isti, a kriterijum za nabavku je cena.

Ovaj program pruža značajnu podršku penzionerima, omogućavajući im da ostvare prava na besplatnu pravnu pomoć i dobiju pakete pomoći koji će im olakšati svakodnevni život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading