KAKO SE POMOLITI SVETOM TITU ČUDOTVORCU: Na koji način privući čuda u svoj život!

Autor:

Vesti

15.04.2024

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život i delo Svetog Tita Čudotvorca

KAKO SE POMOLITI SVETOM TITU ČUDOTVORCU: Na koji način privući čuda u svoj život!

Foto: Printskrin


Današnji dan je poseban za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve vernike koji slave Svetog Tita Čudotvorca. Tit je bio izuzetno predan duhovnom životu, veoma smeran i poslušan, što je prevazišlo ne samo njegovu braću već i sve ljude. Odlaskom u manastir, posvetio se duhovnom životu i bio je podržavalac ikona za vreme ikonoboračkog pokreta.

Dar čudotvorstva

Hrišćani veruju da je zbog Titove velike smernosti i čistote od Boga dobio dar čudotvorstva kako za života, tako i po smrti. Ovaj dar je privukao mnoge sledbenike i učenike, a i danas se slave njegova dela i čuda koja su se događala i koja se i danas događaju u njegovo ime.

Titov duh i nasleđe

U troparu posvećenom Svetom Titu, ističe se njegovo sledenje Hrista i preziranje tela, težnja za besmrtnim stvarima duše. Njegovo delo i nasleđe su i danas inspiracija mnogima, a njegova predanost duhovnom životu i smernost ostaju uzor vernicima širom sveta.

Čuda i molitve

Današnji praznik je prilika da se pomolimo Svetom Titu Čudotvorcu i posmatramo čuda koja se dešavaju u našim životima. Vernici se okupljaju u crkvama širom zemlje kako bi izrazili svoju veru i molitvom zatražili pomoć i blagoslov od Svetog Tita.


Sveti Tit Čudotvorac ostaje važan deo pravoslavne tradicije, a njegov dan se obeležava kao prilika da se setimo njegovog života, dela i čuda koja su se događala zahvaljujući njegovoj predanosti i blizini sa Bogom. Njegova smernost, poslušnost i duhovna predanost ostaju inspiracija vernicima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading