VEČITIMA SKRAĆEN RASPUST: Zvezda, Partizan, ali i ostali klubovi, manje će se odmarati zbog Lige šampiona

Autor:

Sport

12.04.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kalendar bi obuhvatio ozbiljne promene u rasporedu.

VEČITIMA SKRAĆEN RASPUST: Zvezda, Partizan, ali i ostali klubovi, manje će se odmarati zbog Lige šampiona

Foto: Starsport

Zajednica Superlige i Prve lige Srbije predložila je značajne promene u kalendaru takmičenja za sledeću sezonu, koje bi donele izmene u rasporedu takmičarskih aktivnosti. Prema novom predlogu, takmičarska 2024/25 sezona trebalo bi da počne 19. jula, dok bi jesenji deo trajao do 22. decembra, zadržavajući dosadašnji obrazac. Međutim, zimska pauza bila bi skraćena za pola meseca, a Superliga bi se nastavila 1. februara, što je značajna promena u odnosu na prethodne sezone.

Ova nova dinamika takmičenja ima za cilj da se prilagodi novom formatu Lige šampiona i Lige Evrope, što će zahtevati raniji početak Superlige. Pored toga, Prva liga Srbije takođe bi imala izmene, sa planiranim početkom 2. avgusta i takmičenjem do 14. decembra, da bi se nastavila od 22. februara do 25. maja. Baraž za opstanak bio bi zakazan za 28. maj i 1. jun, čime bi se kompletirao kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Pored promena u rasporedu takmičenja, novi kalendar bi uticao i na datume ključnih događaja kao što su Kup Srbije. Prema predlogu, šesnaestina finala Kupa bila bi zakazana za 30. oktobar, osmina finala za 4. decembar, četvrtfinale za 2. april, polufinale za 7. maj i finale za 27. maj. Ove promene bi dovele do drugačije dinamike takmičenja u Kupu, što bi moglo uticati na strategiju timova i ishode mečeva.

Ovaj predlog, ukoliko bude usvojen, doneće značajne promene u organizaciji takmičenja u Srbiji, te će zahtevati prilagođavanje kako klubova, tako i navijača i ostalih učesnika. Sa novim kalendarom takmičenja, sezona 2024/25 mogla bi doneti uzbudljive izazove i neizvesnost, dok će timovi morati da se prilagode novom ritmu takmičenja. Sve ovo ukazuje na dinamičnu sezonu koja nas očekuje u domaćem fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading