GOREĆE U LIGI ŠAMPIONA: PSŽ se sveti Barseloni, Dortmund i SRPSKI ZET za spas sezone Atletika

Autor:

Sport

09.04.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za polufinale se nastavlja.

GOREĆE U LIGI ŠAMPIONA: PSŽ se sveti Barseloni, Dortmund i SRPSKI ZET za spas sezone Atletika

Foto: Tanjug/AP

Danas kreću četvrtfinalni mečevi Lige šampiona, a prvi susreti su Real Madrid - Mančester siti i Arsenal - Bajern. Međutim, ono što će biti veoma zanimljivo je sutra, kada će snage odmeriti PSŽ i Barselone, odnosno Atletiko Madrid i Borustija Dortmund.

Očekivano, ve oči biće uprte u Park Prinčeva i grad svetosti sutra od 21 čas. giganta sa Nou kampa Ćavi Ernandez je uoči ovog meča istakao da je istorija na njihovoj strani, ali da je realnost drugačija.

- Iako imamo više istorije, realnost je da to nije ista stvar. Ne možemo da potrošimo toliko na regrutovanje. Ali sada je vreme da se uzbudite. Ovo je odlučujući trenutak u sezoni i na terenu moramo pokazati da smo spremni da se takmičimo - rekao je Španac.

Dodao je da je pobeda protiv Napolija vratila entuzijazam ekipi.

- Mislim da se vratio entuzijazam i da je to veoma pozitivno za Barselonu. Eliminacija Napulja nam daje stabilnost - naveo je Ćavi.

Ova utakmica ima posebnu draž, a Parižani imaju poseban motiv, jer žele osvetu iz 2017. godine. Tada su ova dva tima igrala meč osmine finala Lige šampiona. Prvi okršaj pripao je PSŽ sa velikih 4:0 i na Nou kamp je otišao sa odličnim rezultatom, međutim, Mesi i družina su sve uprostili. Kada su svi mislili da Barselone nema šanse, usledio je šok. Već posle 50 minuta igre Blaguarana je imala prednost od 3:0. Edison Kavani je vratio nadu Parižanim, međutim, Katalonci su bili nemilosrdni. Nejmar je još dva puta pogodio gol Kevina Trapa i onda je nastala drama u završnici. Prekid, centaršut Nejmara i Serđi Roberto koji se našao na pravom mestu i pogodio za šok i nevericu fudbalske javnosti. 

U drugom susretu sastaju se Atletiko Madrid i Borusija Dortmund. Činjenica je da su sezone ovim ekipama ispod svakog očekivanja. Dortmund je prošle takmičarske godine bio nadomak titulu u Bundesligi, a sada su tek na petom mestu i visi im Liga šampiona o koncu.

Sa druge strane, Jorgandžije imaju slabu sezone takođe. Trenutno su četvrti u La Ligi i trofej u Ligi šampiona bi im bio veliki spas. Jedan od najvećih aduta Atletika jeste srpski zet i momak Olge Danilović, Jan Oblak, koji godinama unazad spašava Madriđane i svojim bravurama privlači veliku pažnju.

Foto: Starsport

Jan Oblak

Trener Atletika, Dijego Simeone je rekao da će ovo biti teška utakmica i da će morati da naprave razliku već na Metropolitanu.

- Suočili smo se sa komplikovanim protivnikom. Nemački timovi su uvek jaki. Dobro znamo kakva će atmosfera biti u Dortmundu na povratku. Moraćemo da napravimo razliku na izlasku. Oni su komplikovan protivnik, sećam se da su se prošle sezone borili za titulu u Bundesligi. Ove sezone su pomalo kao mi u svom šampionatu. Biće teško, kao i uvek istorijski, protiv Nemaca. Ali ništa drugo nismo ni očekivali - jasan je Simeone.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading