POTPUNI HAOS U RIMU PRE POČETKA GRADSKOG DERBIJA: STRAŠAN sukob navijača Rome i Lacija (VIDEO)

Autor:

Sport

06.04.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Derbi dela Kapitale" ne može da prođe bez nereda.

POTPUNI HAOS U RIMU PRE POČETKA GRADSKOG DERBIJA: STRAŠAN sukob navijača Rome i Lacija (VIDEO)

Foto: Twitter

Nekoliko sati pre početka dugoočekivanog rimskog derbija između Lacija i Rome koji počinje u 18 časova, ulice prestonice Italije bile su poprište žestokih sukoba između navijača oba kluba. Tuča je uključivala veliki broj nasilnika, a na ulicama su se mogle videti štangle i baklje, simbolično predstavljajući tenzije i agresiju među suprotstavljenim grupama. Ova situacija nije ništa novo, s obzirom na to da između navijača Lacija i Rome već dugo vlada duboko ukorenjeno rivalstvo, što često dovodi do nasilja i nereda.

Rimski derbi između Lacija i Rome nije samo sportski događaj, već i kulturni fenomen koji budi strast i emocije kod navijača oba kluba. Ovaj duel je poznat po tome što izaziva intenzivne reakcije i često prerasta u nasilje na ulicama. Iako fudbal treba da spaja ljude, u ovom slučaju on se često pretvara u okidač za konfrontacije i sukobe.

 

Fudbaleri Rome dočekaće Lacijale od 18 časova u 31. kolu Serije A. Sa 52 boda, "vučica" se nalazi na petom mestu na tabeli, dok je Lacio sa 46 bodova na sedmoj poziciji. 

Dok se ljubitelji fudbala širom sveta raduju ovom klasičnom derbiju, navijački neredi prethodili su ovom susretu, bacajući senku sumnje na mirno održavanje utakmice. Očekuje se da će nadležne institucije preduzeti odgovarajuće korake kako bi osigurale sigurnost igrača, navijača i građana Rima tokom ovog velikog događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading