KAPITEN SRBIJE PRIČAO O SELEKTORU "ORLOVA"! Evo šta je Tadić REKAO o Piksiju!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

20.03.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našoj reprezentaciji predstoje dve provere, u Moskvi i Limasolu.

KAPITEN SRBIJE PRIČAO O SELEKTORU "ORLOVA"! Evo šta je Tadić REKAO o Piksiju!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće ove nedelje dva meča, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj.

Piksijevim izabranicima prvi rival biće Rusija u Moskvi (četvrtak, 18.00), kojoj će to biti prva utakmica od uvođenja sankcija zbog rata sa Ukrajinom.

Na neki način, biće istorijska i za Dušana Tadića, pošto će kapiten "orlova" u ovom duelu izjednačiti brojku sa rekorderom reprezentacije Branislavom Ivanovićem, koji ima 105 utakmica za Srbiju.

- Pogledali smo snimke, radi se o repezentaciji koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca poput Golovina. Oni će biti silno motivisani da se pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera i jedva čekamo da počne meč - rekao je Tadić na konferenciji za medije.

Foto: Starsport

Kapiten "orlova" Dušan Tadić

Osvrnuo se vezista Fenerbahčea na činjenicu da će Piksi nastaviti misiju na klupi, bez obzira na učinak tokom učešća na EP. Iz FSS su takođe potvrdili produžetak ugovora sa aktuelnim selektorom "orlova".

- To je neki sled događaja koji smo svi očekivali. Iskreno, puno nam znači. Navikli smo na selektora Stojkovića. Zajedno smo ostvarili neke velike ciljeve, šplasdirali se na Svetsko prvenstvo, A grupu Lige nacija, Evropsko prvenstvo… Srodili smo se bukvalno jedni sa drugima. Mnogo smo srećni zadovoljni kod njega. Igrači dolaze nasmejani i jedva čekaju okupljene. Želimo da budemo bolji i da zajedno koračamo napred - napominje prvotimac turskog Fenerbahčea.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Dušan će ispisati rekord nacionalnog tima sa 25 utakmica, dok je legendarni kapiten koji predvodi sa klupe aktuelnu generaciju taj rekrod oborio sa 36 mečeva.

- Već tri godine smo zajedno. On kao kapiten i ja kao selektor, tako da više ne mogu očima da ga gledam. Jedva čekam da završi. Naravno, šalim se. Dušan Tadić je lider ekipe. Poseduje izvanrednu tehniku i viziju igre, ali pre svega ponašanjem kao pravi profesionalac daje primer mladim igračima. I tako treba da bude. Drago mi je što sarađujem sa njim evo već treću godinu i nadam se da ćemo i dalje. On je pokazao s pravom nosi kapitensku traku. Ne može baš svako da bude kapiten. A on će vrlo brzo biti neko ko će oboriti rekord u igranju za državni tim. Već sutra - istakao je selektor Dragan Stojković Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading