PIKSI SKENIRAO RUSIJU! Podsećaju na OVE protivnike! Čeka nas TEŽAK meč!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

20.03.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju prijateljski mečevi protiv Rusije i Kipra.

PIKSI SKENIRAO RUSIJU! Podsećaju na OVE protivnike! Čeka nas TEŽAK meč!

Foto: Starsport

Piksijeve "orlove" narednih dana čekaju prve provere u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se ovog leta održati u Nemačkoj.

Na premijeri Srbija igra protiv Rusije, kojoj će to biti prva istorijska utakmica od početka rata sa Ukrajinom.

- Znamo to (za rusku pauzu, prim.aut), ne bih da ulazim u problematiku. Jedino što znam je da smo došli da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv jake reprezentacije. Nema nikakve veze to što Rusija ne igra evropske takmičarske utakmice dve godine. Izuzetno je to jaka ekipa, sa brzim igračima. I biće vrlo težak meč za nas, pre svega dobar test. Držimo se sportskih stvari - rekao je Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare u Moskvi.

Osvrnuo se selektor "orlova" na kvalitet rivala:

- Selektor Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da neke naše varijante isprobamo. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvaredne individualce.

Foto: Starsport

 

Srpski fudbaleri neće nastupiti u najjačem sastavu, jer su opravdano odsutni Dušan Vlahović, Nikola Milenković, ali i zbog Piksijeve želje da isproba neke nove snage.

- Imamo problem što Vlahović nije ovde, ni Milenković nije sa nama. Ali imamo i igrače koji će da uskoče. Nisam opterećen rezultatom, ali i te kako želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo iz razloga onoga što nas čeka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu.

"Orlove" na EP čekaju Engleska, Danska i Slovenija, u čijoj "koži" će biti Rusija?

- Podseća više na Englesku i na Dansku. Slovenija ne igra u tom sistemu.

Reč i o protivničkom kormilaru Valeriju Karpinu, inače velikom prijatelju Stojkovićevog asistenta Gorana Đorovića sa kojim je delio svlačionicu u Selti.

- Drago mi je kada vidim velika imena u trenerskoj poziciji. Karpin je ostavio veliki trag i ovde i u Evropi, posebno u Španiji naravno. Veliki je prijatelj s Đorovićem. Goran mi je rekao puno lepih stvari o njem, da je zaista divan čovek.

 

 

Nasuprot tome, Piksi će u Moskvi imati podršku svog velikog prijatelja, legendarnog Peđe Mijatovića.

- Veliko ime takođe. Bivši Realov igrač, da ne govorim o njegovoj karijeri. Biće dakle spektakl s puno važnih ljudi. Mislim da će svi uživati u onome što će videti - istakao je Dragan Stojković na konferenciji za medije u ruskoj prestonici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading