U HUMSKOJ SE NE MIRE S PORAZOM! Da li je Partizan OŠTEĆEN za penal? Sudijski ekspert REŠIO enigmu! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.03.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli izgubili od Napretka i lidersku poziciju na tabeli Superlige.

U HUMSKOJ SE NE MIRE S PORAZOM! Da li je Partizan OŠTEĆEN za penal? Sudijski ekspert REŠIO enigmu! (VIDEO)

Foto: printscree/Twiter

Dosta bure diglo se oko nedosuđenog penala u 69. minutu meča između Partizana i Napretka, koji su Kruševljani dobili 1:0. Odluka sudije Nikole Radakovića iz Beograda izazvala je žestoku polemiku među navijačima i stručnjacima.

Bivši sudija Raka Đurović dao je svoje mišljenje o ovoj sportnom detalju, ističući da je situacija vrlo jednostavna. Prema njegovim rečima, kontakt između napadača "parnog valjka" Nemanje Nikolića i golmana gostiju Vladimira Savića dogodio se u kaznenom prostoru, dok je lopta bila u prostoru.

Nekadašnji internacionalac za značkom UEFA je naglasio da je golman poslednji igrao loptom, što bi se u pravilima računalo kao odbrana golmana, te da u takvoj situaciji ne može biti penala.

Foto: Starsport

Raka Đurović

- Ko hoće da shvati, situacija je vrlo jednostavna. Lopta je ubačena u prostor, napadač Partizana je krenuo na tu loptu, ali i golman. Taj kontakt se dogodio u kaznenom prostoru, napadač jedva da je stigao do lopte i da je udari vrhom kopačke i onda je loptu posle toga udario golman, mi to računamo kao odbranu golmana, on je poslednji igrao loptom, a onda je došlo do sudara - rekao je Đurović za "Telegraf".

Posle poraza Partizana pred svojim navijačima od Kruševljana, Crvena zvezda je sigurnom pobedom na Čairu protiv Radničkog iz Niša preuzela prvo mesto na tabeli Superlige Srbije.

- Ne može nikako u toj situaciji da bude penal, ako golman na ispravan način odnese loptu i posle dođe do sudara. On je taj koji je poslednji igrao loptom i tu nema penala. Kada na ispravan način odnesete loptu, nad vama je prekršaj. Da je ovde sklonjena lopta i da golman nije igrao loptom, onda bi bio klasičan penal. Zabunu je najviše stvorio sudar - razjasnio je situaciju Raka Đurović.

Zvezda sada ima dva boda prednosti u odnosu na večitog rivala iz Humske. Tim Vladana Milojevića je na 62 poena, dok crno-beli imaju 60.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dragan

14.03.2024 13:47

Veliki sudija,penal je samo ako je za zvezdu