PREOKRET U SLUČAJU SVILAR: Oglasio se DIREKTOR reprezentacije! FIFA propisi NE DOZVOLJAVAJU Miletu da promeni nacionalni tim!

Autor:

Sport

10.03.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova saga je na pomolu.

PREOKRET U SLUČAJU SVILAR: Oglasio se DIREKTOR reprezentacije! FIFA propisi NE DOZVOLJAVAJU Miletu da promeni nacionalni tim!

Foto: Starsport

Mile Svilar

Kao bomba je odjeknula vest da Mile Svilar ne želi više da brani za selekciju Srbije i da je spreman da promeni fudbalsko državljanstvo, a o razlozima je naš portal već pisao.

Celu situaciju je objasnio direktor FSS Stevan Dika Stojanović.

- Istina je! Mile Svilar je dobio poziv, a onda nas obavestio da neće da brani za Srbiju - rekao je za "Kurir" Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije Srbije.

Objasnio je i da nije sve baš tako lako kao što Svilar misli.

Republika

Foto: FSS

Stevan dika Stojanović

 

- Videćemo šta kažu pravila FIFA, a tiču se promene reprezentacije. Konsultovali smo ih i FSS čeka odgovor. Pravilnik bi tu trebalo da je jasan. Može promena reprezentacije, ali ako si debitovao ispod 21 godine. A, Mile Svilar je debitovao za Srbiju sa 22 godine. Pravilnik je jasan, ali da sačekamo, da ne žurimo.

Da li je konkurencija uzrok odustajanja od nacionalnog tima?

- Ne bih da idem toliko daleko. Činjenica je da Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković brane standardno. Da je Đorđe Petrović stao na gol Čelsija. Ali i Mile Svilar brani za Romu. Ne znam da je bilo ko rekao da Svilar neće braniti za Srbiju. Znam da je selektor hteo da miksuje protiv Rusije i Kipra, i ubeđen sam da bi Svilar branio barem jednu utakmicu. Dobio je uredno poziv, što govori da mi u njega verujemo - zaključio je Stojanović.

Ostaje da se vidi kako će se dalja situacija razvijati i kako će FIFA tumačiti svoje propise.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading