EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Evo ZBOG KOGA je Mile Svilar ODJAVIO Srbiju!

Autor:

Sport

08.03.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno (ne)očekivana odluka.

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Evo ZBOG KOGA je Mile Svilar ODJAVIO Srbiju!

Foto: Starsport

Mile Svilar

Kao što je Republika već pisala, jedna od slatkih muka Dragana Stojkovića Piksija pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje će se održati u junu ove godine biće izbor prvog čuvara mreže.

Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović, Predrag Rajković i Mile Svilar brane u fantastičnoj formi, a na golu "orova" može da stoji samo jedan.

Konkurencija je najzdravija stvar u sportu, ali postoje tipovi ličnosti koji ne znaju kako da se nose sa situacijom kada nisu prvi izbor.

Na veliku žalost, a možda i sreću (budućnost će pokazati),  jedan od četiri golmana Srbije odlučio je da se "preda" i odustane od našeg nacionalnog tima - Mile Svilar.

Svilar je upisao samo jedan nastup za "orlove" u prijateljskom meču protiv selekcije Katara (4:0) 2021. godine, te je tako po FIFA pravilima moguće da promeni nacionalni tim za koji nastupa(poseduje i državljanstvo Belgije).

Mile je nastupao za sve mlađe selekcije "đavola", a odlučio je da u seniorskoj konkurenciji obuče dres "orlova" nakon velike borbe našeg saveza.

Može se reći da je i tada bežao od konkurencije, jer je na golu Belgije neprikosnoven bio Tibo Kurtoa, dok su tu još i Simon Minjole, Koen Kasteljes, Martin Vandervurt.

Očekivao je Svilar da će se lakše izboriti za startnu jedinicu Srbije, te je prihvatio poziv našeg Saveza, ali vreme je pokazalo drugačije.

Sada je opet "obrnuo ploču" te će u budućnosti izvesno nositi ponovo dres Belgije.

Izvor blisko upućen u dešavanja u fudbalskoj reprezentaciji Srbije otkrio je koji(ko) je tačan razlog Miletovog odjavljivanja Srbije.

- Mile Svilar je odlučio da napusti nacionalni tim prvenstveno zbog Petrovića (Đorđe golman Čelsija) koji fantastično brani,  i u budućnosti će izgledno biti prva "jedinica" Srbije. Svilar je želeo da sačeka da prođe zenit Vanje Milinković-Savića, Dmitrovića i Rajkovića koji su mu bili konkurencija, jer je smatrao da tada dolazi njegovo vreme. Petrović i Svilar su istih godina (24), a golman Rome je shvatio da će ponovo biti drugi izbor, te je odlučio da "digne sidro" - rekao nam je dobro obavešteni izvor.

USPON ĐORĐA PETROVIĆA

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đorđe Petrović

 

 

Što se Đorđa Petrovića tiče, njegova karijera ide uzlaznom putanjom meteorskom brzinom. Momak rođen u Požarevcu je svoju karijeru počeo u Čukaričkom, da bi potom išao na pozajmicu u IMT, a po povratku se ustalio kao prvi čuvar mreže tima sa Banovog Brda.

Usledila je selidba u Nju Ingland u MLS ligi, a sjajne partije "preko bare" donele su mu transfer karijere u londonskog velikana Čelsi za 14 miliona evra.

Planirano je bilo da Petrović na "Stamford bridžu" bude rezerva Sančezu, ali mu je povreda Španca otvorila vrata, te je stao na gol "plavaca".

Od tog trenutka, Đorđe se pokazao fantastično, svojim intervencijama je nebrojeno puta doneo pobedu svom timu, a ispostavilo se da je jedan od najvažnijih igrača nekadašnjeg šampiona Evrope.

Trener Čelsija Maurisio Poketino izuzetno ceni kvalitete mladog Srbina, a istog stava je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Petrović kao i Svilar ima jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije u, ali je za razliku od Mileta strpljiv, te će svoju pravu šansu izvesno dočekati. Đorđe je debitovao za nacionalni tim na turneji u SAD protv Dominikanske Republike, a tada su reprezentaciju činili igrači iz domaće Superlige.

Selektor Dragan Stojković nije preterano uzbuđen zbog odlaska Mileta Svilara, jer on želi momke koji su spremni da se bore i da prihvate svaku ulogu koja se od njih traži.

Svilaru želimo svu sreću u karijeri, ali kako i kaže stara narodna izreka: "Koga nema, bez njega se može i mora".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading