SRPSKI "ZID" O KOJI PIKSI BIJE GLAVOM: Ko je prvi izbor za čuvara mreže reprezentacije? (ANKETA)

Autor:

Sport

24.02.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije na "slatkim" mukama.

SRPSKI "ZID" O KOJI PIKSI BIJE GLAVOM: Ko je prvi izbor za čuvara mreže reprezentacije? (ANKETA)

Foto: Tanjug/AP, Starsport,

Taman kada se činilo da selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ne može imati teži zadatak kada je u pitanju izbor prvog golmana, iskočio je Mile Svilar koji na fenomenalan način koristi šansu u Romi koju mu je pružio De Rosi. Srpski čuvar mreže je branio gol "vučice" na poslednja tri meča - na jednom je sačuvao mrežu (pobeda protiv Frozinonea 3:0), dok je na dvomeču sa Fejnordom primio po jedan pogodak i u Rimu i u Roterdamu. Međutim, ono što je uradio na Olimpiku nakon 120 minuta igre nateralo je tamošnje navijače da ga već zavole.

Naime, penali su odlučivali ko će proći dalje, a Svilar je bio Romin heroj pošto je odbranio dva jedanaesterca. Tako se na velika vrata pridružio već jakoj konkurenciji na golu reprezentacije Srbije.

Đorđe Petrović je, baš kao i Mile, odlično iskoristio priliku koja mu se ukazala i ustalio se na golu Čelsija. Takođe je postao voljen među navijačima na Stamford Bridžu nakon što se istakao u penal završnici kada su "plavci" izbacili Njukasl zahvaljujući njegovoj odbrani. Džekson, koji je bio prvi golman Čelsija, se vratio iz povrede, ali čini se da Poketino nema nameru da ga vrati na gol, pošto se Petrović i te kako dokazao.

Predrag Rajković je, za razliku od pomenute dvojice, ustaljeni član nacionalnog tima. On je već iskusan kada je u pitanju čuvanje gola "orlova" i nema sumnje da ima "kredita" kod Dragana Stojkovića. Ima 28 nastupa za našu selekciju i dobro poznaje ekipu. Majorka, za koju nastupa bivši golman Zvezde, je loše selektiran tim, ali Rajković na sve načine pokušava to da nadomesti, te tim uspeva da "pliva". 

Republika

Foto: Starsport

Vanja Milinković-Savić

Sva trojica pomenutih mogu da brinu najviše - Vanju Milinkovića-Savića. Čuvar mreže Torina je već neko vreme prvi Piksijev izbor, ali čini se da je sada konkurencija jača nego ikada. "Bikovi" uglavnom igraju utakmice na malo golova, za šta je, između ostalih, zaslužan i Vanja koji sjajno čuva gol Torina. Međutim, videćemo hoće li mu reputacija koju je stekao u reprezentaciji biti dovoljna da ga selektor Srbije ostavi kao prvi izbor.

Evropsko prvenstvo se bliži, a Piksijev zadatak je nikad teži...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading