ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI KO PRETI SRBIJI! Alan Širer sastavio IDEALAN tim Engleske za EP! "Orlove" čeka PAKAO!

Autor:

Sport

07.03.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni napadač "Gordog Albiona" izabrao brutalnu jedanaestoricu.

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI KO PRETI SRBIJI! Alan Širer sastavio IDEALAN tim Engleske za EP! "Orlove" čeka PAKAO!

Foto: www.profimedia.rs

Osvojio je tokom igračke karijere jednu šampionsku titulu Premijer lige, ali je golovima Alan Širer pomerio granice najjačeg takmičenja na svetu koja ni do danas nije oborena.

Proslavljeni napadač Blekburna, Njukasla i engleske reprezentacije još uvek drži rekord po broju postignutih pogodaka, pošto je na 440 odigranih mečeva čak 261 put tresao protivničke mreže, prosečno 0,59 po utakmici.

Sa Roversima je osvojio istorijsku titulu 1995. godine, ispred Mančester junajteda, svoju jedinu u karijeri, a iako je izrastao u legendu "svraka" sa 303 utakmice i 148 pogodaka, nikada nije podigao šampionski pehar.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Geret Sautgejt

Sada, dok uživa u fudbalskoj penziji, Širer pomno prati dešavanja u prvenstvu, ali i reprezentaciji Engleske, koja će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, igrati sa Srbijom, Danskom i Slovenijom u Grupi C.

Najveći aduti selektora Gereta Sautgejta biće trio Fil Foden (Mančester siti), Džud Belingem (Real) i Hari Kejn (Bajern Minhen), ali ništa manji strah i trepet uteruju i ostali kandidati za tim finaliste prethodnog EVRO u Londonu, kada su zaustavljeni od aktuelnih šampiona Italije.

Alan Širer je iskoristio priliku da "po svom meraku", izabere sastav koji bi predstavljao Engleze na šampionatu Starog kontinenta.

- Petoro od prvih šest su zagarantovani starteri: Deklan Rajs, Džud Belingem, Fil Foden, Bukajo Saka i Hari Kejn. Ti igrači, svi koji uživaju u briljantnim sezonama, čine pet od najboljih šest u svetskom fudbalu - rekao je Širer i nastavio:

- Još uvek, međutim, postoji jedno mesto u timu. Svako će imati svoje mišljenje o tome šta bi Geret Sautgejt trebalo da uradi u tri meseca između sada i početka Engleske u Nemačkoj protiv Srbije, o tome ko bi trebalo da bude deo slagalice koji nedostaje. Zajedno sa petoricom pomenutih, ali postoji još jedna opcija, ona koju bih želeo da ubacim u sastav. Ne očekujem da će Garet prihvatiti ovaj pristup, ali postoje okolnosti kada bi to bilo upravo ono što je Engleskoj bilo potrebno - napominje legendarni golgeter.

Na poziciji u napadu, Širer vidi Olija Votkinsa iz Aston Vile.

- Igrajte na Olija Votkinsa u ulozi "devetke". Da, to bi bila prva opcija, pošto njih dvojica (prim.aut. Votkins i Kejn) nikada nisu igrali u tandemu za Englesku, ali ove sezone Votkins izgleda kao najnapredniji igrač u Premijer ligi. On već ima 16 ligaških golova, iako je još 11 utakmica do kraja, ovo je već njegova životna sezona. Ima malo Džermejna Defoa u tome kako igra: veoma je inteligentan u pokretima, ima dobre noge, brz je i uvek traži mesto u kutiji - istakao je Alan Širer.

Piksijevi "orlovi", podsetimo, otvaraju takmičenje u Grupi C upravo protiv Engleza 16. juna u Gelzerkirhenu od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading