JOŠ SAMO 100 DANA DO POČETKA EP! Pogledajte kakve su nam ŠANSE po UEFA glasanju u meču sa Engleskom!

Autor:

Sport

06.03.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa "orlovima" u Grupi C nalaze se još Danska i Slovenija.

JOŠ SAMO 100 DANA DO POČETKA EP! Pogledajte kakve su nam ŠANSE po UEFA glasanju u meču sa Engleskom!

Foto: printscreen/UEFA

UEFA

Sitno se broji do starta Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se ovog leta održati u Nemačkoj.

UEFA je na svom zvaničnom sajtu podsetila da je preostalo još okruglo 100 dana, kada će se lopta zakotrljati na šampionatu Starog kontinenta.

Srpska selekcija je posle 24 godine posta, dočekala da bude deo najveće reprezentativne svetkovine, čiji se početak s nestrpljenjem očekuje.

Piksijevi "orlovi" su na žrebu, drugog decembarskog dana 2023, svrstani u grupu sa potonjim finalistom Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Takmičenje otvaramo 16. juna u Gelzerkirhenu protiv prvog favorita u C grupi - "Gordog Albiona", a navijači širom sveta imaju priliku da prognoziraju ishod, kako ovog, tako i svih mečeva na Prvenstvu Evrope.

Foto: printscreen/UEFA

 

Tako se, prema trenutnom preseku glasova, Engleskoj daje 66 odsto šanse da trijumfuje na stadionu Šalkea, dok je četa Dragana Stojkovića sakupila 28 procenata da će prirediti iznenađenje i savladati favorizovanog rivala.

Svega šest odsto navijača smatra da u pomenutoj utakmici neće biti pobednika.

Podsetimo, Srbija je do Evropskog prvenstva stigla u konkurenciji Mađarske, Crne Gore, Litvanije i Bugarske, kada je sa našim južnim susedima remizirala 2:2 na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu.

Strelci u istorijskom meču za "orlove", bili su štoper Miloš Veljković i Srđan Babić, čijim je pogotkom Srbija dočekala da posle više od dve decenije zaigra na Evropskom prvenstvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading