PARTIZAN IMA MOĆ DA SRUŠI TRADICIJU: Miroslav Vulićević veruje u prvu pobedu na Marakani još od njegove generacije

Autor:

Sport

06.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli imaju igrače da reše utakmicu protiv Crvene zvezde, ali će taj trijumf biti timski, jasan je bivši defanzivac.

PARTIZAN IMA MOĆ DA SRUŠI TRADICIJU: Miroslav Vulićević veruje u prvu pobedu na Marakani još od njegove generacije

Foto: Starsport

Večiti derbi

Fudbaleri Partizana igraće u subotu 9. marta protiv tradicije u 172. večitom derbiju. Iako to možda zvuči nestvarno, crno-beli nisu savladali Crvenu zvezdu na njenom terenu još od 154. večitog derbija, koji je odigran 18. aprila 2017. Junak crno-belih bio je Leonardo, koji je dao dva gola, dok se Leandre Tabamba jednom upisao u strelce.

Počasni pogodak za domaćine dao je Ričmond Boaći. Od tada do danas sastajali 17 puta i "parni valjak" nikada nije izvezao počasni krug po atletskoj stazi. Jedan od aktera tog slavlja gostiju bio je iskusni defanzivac Miroslav Vulićević. On u razgovoru za Republiku naglašava da će izabranici Igora Duljaja prekinuti crni niz.

Republika

Foto: FK Partizan

Miroslav Vulićević

- Vidim da je ekipa u naletu. Mislim da imaju snagu i moć da prekinu lošu tradiciju iako domaći teren mnogo znači u večitim derbijima. Partizan ima igrače koji mogu da reše derbi, bilo neki stranac ili domaći fudbaler poput malog Sameda Baždara, koji će sigurno biti inspirisan posle poziva u reprezentaciju Srbije. Međutim, glavna odlika Partizana je timska igra, a pojedinci su samo ti koji na trenutak iskoče. Tako da nije važno ko će dati golove, samo je bitno da se pobedi - rekao je Vulićević.


Prema njegovim rečima, bez obzira na rezultat 172. večitog derbija, on neće rešavati pitanje šampiona.

- Titula se neće rešiti u subotu, pa čak i da Partizan pobedi i stekne četiri boda prednosti, a pogotovo ne u slučaju drugačijeg ishoda. Međutim, ko izađe kao pobednik, imaće ogromno samopouzdanje, vetar u leđa, koji će ga nositi u narednim mečevima. Pobeda u derbiju je uvek dodatna motivacija. Rano je za matematiku, ima još mnogo da se igra, ali pobeda u derbiju može biti inicijalna kapisla za dalje dobre igre - dodao je Vulićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading