DRAKONSKE KAZNE! Srpski fudbalski klubovi DEBELO "udareni po džepu" zbog NAMEŠTANJA!

Autor:

Sport

22.02.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ovo dovoljna mera?

DRAKONSKE KAZNE! Srpski fudbalski klubovi DEBELO "udareni po džepu" zbog NAMEŠTANJA!

Foto: YouTube printscreen/FK Jedinstvo Ub

Nameštena utakmica Jedinstvo Ub - Prva Iskra Barič

Fudbalski savez Beograda nedavno je doneo odluku da odbije žalbu FK Prva Iskra iz Bariča povodom kažnjavanja kluba zbog nameštanja meča protiv Jedinstva iz Uba.

Ovakva odluka znači da kazna oduzimanja 12 bodova i novčano čak 1.200.000 dinara ostaje na snazi. Pomenuti prijateljski meč završen je rezultatom 4:0 u korist Jedinstva, a četvorica fudbalera Prve Iskre uplatila su ukupno 10.105 evra na tip da će na utakmici pasti četiri ili više golova. Odluka će posle žalbe ostati na snazi. 

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva

Fudbalski savez Beograda izdao je saopštenje u kom je obrazložena odluka Komisije za žalbe.

Kako se navodi, žalba FK Prva Iskra je odbačena, a odluka Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd je potvrđena. Takođe, razmatrana je i žalba četvorice igrača FK Prva Iskra na odluku Disciplinskog sudije, pri čemu je žalba usvojena, a odluka je vraćena prvostepenom organu na ponovni postupak.

Četvroica okrivljenih, Vladimir Simović, Lazar Adamović, Zoran Topalović, i Andrija Knežević, prvobitno su dobili devetomesečnu zabranu igranja svih prvenstvenih i kup utakmice u Srbiji. 


Ova odluka stavlja FK Prva Iskra u izuzetno težak položaj, s obzirom da se trenutno nalazi na 14. mestu Srpske lige Beograd. Klubu predstoji grčevita borba za opstanak, a ova kazna će dodatno otežati situaciju.

Situacija baca svetlo na ozbiljnost problema nameštanja utakmica u fudbalu i potrebu za oštrim merama kako bi se očuvala čistota i integritet sporta. Uprkos izazovima sa kojima se klub suočava, ostaje da se vidi kako će se Prva Iskra izboriti sa ovom situacijom i da li će uspeti da zadrži svoje mesto u ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading