ANDRIJI ŽIVKOVIĆU PORODICA UPRAVLJA KARIJEROM: Prvo je OTAC izigrao PARTIZAN, a sad je na red došla ŽENA!

Autor:

Sport

19.02.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je manje vremena za prelazak u Krasnodar.

ANDRIJI ŽIVKOVIĆU PORODICA UPRAVLJA KARIJEROM: Prvo je OTAC izigrao PARTIZAN, a sad je na red došla ŽENA!

Foto: Starsport

Andrija Živković

Bivši fudbaler Partizana, a sadašnji PAOK-a,  Andrija Živković, postao je predmet velike potrage uoči završetka prelaznog roka u Rusiji.

Lideru Krasnodaru gorući je prioritet da se pojačaju na krilnim pozicijama, a Živković je postao apsolutni prioritet za ovaj tim. Međutim, postoji jedan problem - PAOK nema nameru da proda srpskog reprezentativca, čak i sa novom, poboljšanom ponudom Rusa.

Ipak, čini se da su razlozi protivljenja Piksijevog "orla" druge prirode. Igrač je bio od samog starta protiv selidbe iz Soluna, pre svega iz privatnih razloga, jer ima trudnu suprugu, a i igranje u “izolovanoj” ruskoj Premijer ligi nije bio dovoljan sportski motiv.

Republika

Foto: Instagram-zivkovic17

Andrija i Elizabeta

Krasnodar je lider Premijer lige posle prvog dela sezone, a prioritetno je za tim Vladimira Ivića da pojača konkurenciju na desnom krilu. Rok za to je sve kraći, pošto se zimska transfer pijaca u Rusiji traje do 22. februara, a čini se da Andrija nema nameru da promeni odluku, odnosno da se odvaja od supruge Elizabete dok čekaju prinovu. Njih dvoje su inače u vezi od leta 2022. godine, a upoznali su se u Solunu.

Ovo je podsetilo na, sada već davni slučaj, 2016. godine, kada je otac Živkovića, Jovica, direktno uticao na stopiranje njegovog transfera iz Partizana u Benfiku u zimskom prelaznom roku, te ga odgodio na leto kada je njegov sin napustio Humsku za džabe.

Tako je, umesto da prihoduje ogromnu sumu, Partizan bio primoran da otplaćuje 2.5 miliona evra investicionim fondu Pinija Zahavija, zbog nepovoljnog ugovora koji su crno-beli potpisali sa njima. Iako je bilo još ponuda putem kojih je mogla da stigne ozbiljna svota novca u Humsku, Živkovići su sve to redom odbili.

Republika

Foto: Telegraf.rs

Jovica i Andrija Živković

Nekoliko godina kasnije generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura pričao je o toj situaciji.

- Na poslednjem sastanku Andrijin otac i menadžer su rekli da treba da dobiju 14 miliona, na šta sam se nasmejao. Pokušali smo da organizujemo još jedan susret, rekli su da nisu u Srbiji i hteli su da se vidimo tek 14. februara. Prelazni rok traje do 12. februara, pa mi nismo mogli više da čekamo - rekao je Vazura nakon što je Andrija Živković vraćen sa priprema na Kipru.

Moramo da platimo kaznu od 2,5 miliona evra. Imali smo ponudu od 10 miliona, mogli smo da je podignemo na 11, za igrača 1,2 neto, tražili su 1,5. Na kraju rekli su da ta liga nije dobra za njega. U redu, rekao sam hajde da potpišemo novi ugovor, a kada on ode nadoknadićemo to. Partizan je iznad svih nas, Andrija je mnogo dao klubu, ali je u njemu, tokom osam godina sve i naučio. On je jedini igrač kome se ništa ne duguje, Partizan mu plaća stan, imao je najveću stipendiju, dao mu je automobil... Očekivali smo bar malo razumevanja... - razočaran je bio Vazura posle negativnog epiloga pregovora sa Živkovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading