MILE NOVAKOVIĆ OTKRIO DO SAD NEPOZNATE DETALJE O OTMICI MIROSLAVA MIŠKOVIĆA: Miškovića su zatvorili u kanal, mislio je da će ga ostaviti tu da umre!

Autor:

Vesti

19.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otmica Miroslava Miškovića, bila je samo jedna u nizu koje je izvršio ,,Zemunski klan".

MILE NOVAKOVIĆ OTKRIO DO SAD NEPOZNATE DETALJE O OTMICI MIROSLAVA MIŠKOVIĆA: Miškovića su zatvorili u kanal, mislio je da će ga ostaviti tu da umre!

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images, Privatna arhiva

Mile Novaković, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističe policije ispričao je do detalja kako je izgledala otmica čuvenog biznismena i vlasnika ,,Delte" Miroslava Miškovića, koga je ,,Zemunski klan" svojevremeno oteo, a za čiji otkup su dobili enormnu sumu novca, čak sedam miliona maraka.

Novaković je istakao da je prvobitno bio plan da se otme Miškovićev sin Marko.

- Marko je tada studirao u Londonu i kada je jednom prilikom došao, sačekao ga je njegov vozač, koji je inače bio iz Surčina i poznavao je dobro ovu ekipu. Tada je bio plan da se na auto-putu, kod Zmaja, izazove udes, kako bi se stvorila frka, kako bi oni u međuvremenu izvršili otmicu. Nažalost taj plan im je propao, jer je prethodno tu zaista došlo do nekog ,,čukanja", pa su već bile dve policijske patrole. Kada je Mišković čuo za to, on je odmah krenuo ,,Pa gde da otmu dete, što ne otmu mene, kako to tako...". Međutim, sedam dana kasnije, ispred firme ,,Zemunski klan" otme Miškovića, stave ga u gepek automobila i odvedu ga kod pokojnog Povića, koji je kasnije ubijen. On je imao garažu, u kojoj je bio kanal za automobile. Oni su Miškovića stavili u taj kanal, prekrili odozgo i on je mislio, mučenik, da će tu završiti, da će njih neko pobiti, a da će on ostati u tom budžaku, kako je kasnije rekao, vodi do kolena - priča Novaković.

Dodaje i da se tom prilikom digla velika frka, jer je tadašnji ministar policije Mihailović rekao da ukoliko se ne reši otmica Miškovića, da će on podneti ostavku.

- Vršio se veliki pritisak da se to reši. Legija se opet, kao i u prethodnim otmicama tu uključio. Došao je u MUP, nudio helikoptere, praćenje i na taj način je saznavao kakve su namere i šta se radi. On je porodici onda, ,,prijateljski" rekao velika je frka, da treba da požure, da ne zakeraju oko novca i onda je Mišković stupio u kontakt sa njegovom firmom. Opredelili su se da Spasojević, njegov kum, bivši sportista bude taj koji će da nosi pare i pregovara. Novac je brzo skupljen, Mišković je imao dosta novca i oni su skupili tih pet miliona maraka, koliko se tražilo. Kada je Spasojević rekao da je novac skupljen, Mile Luković i Jurišić, koji su pregovarali s njim putem telefona su rekli ,,E, pa više nije pet miliona, već sedam". To su rekli jer su dobili informaciju da se brzo i lako skuplja novac. Naravno, porodica je u rekordnom roku sakupila i ta dva miliona dodatno i došlo je do primopredaje i Mišković je pušten - priča nekadašnji načelnik UKP i dodaje da je policija bila samo delom uključena u celu priču, jer je porodica vrlo brzo odlučila da sami pregovaraju, jer su se plašili za Miškovićev život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading