NIJE ŠIJA, NEGO VRAT: Mamić tvrdi da predsedniku Suda nije dao mito, već samo skupoceni poklon!

Autor: P. Z.

Sport

14.02.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši prvi čovek Dinama našao se u centru skandala.

NIJE ŠIJA, NEGO VRAT: Mamić tvrdi da predsedniku Suda nije dao mito, već samo skupoceni poklon!

Foto: Tanjug/AP

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine proširilo je istragu u aferi "Prisluškivanje" protiv suspendovanog predsednika Suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e.

Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog kog je tužiteljka Bojana Jolović zatražila produženje pritvora na još mesec dana za dvojicu optuženih. Prvenstveno zbog toga što se Debevec sumnjiči za mito i korupciju.

Tim povodom, u svojstvu svedoka saslušan je i bivši predsednik zagrebačkog Dinama, legendarni Zdravko Mamić, koji je navodno podmitio Debevca skupocenim satom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zdravko Mamić

Ipak, kako prenosi bosanski "Avaz", Mamić je priznao da je dao sat Debevcu, ali tvrdi da to nije bilo mito, već samo poklon.

Međutim, pripadnici SIPA-e nisu pronašli sat dok su u utorak uveče pretresali kuću Ranka Debevca.

Inače, podsetimo da se Mamić već nekoliko godina nalazi u Bosni i Hercegovini, koja odbija da ga izruči Hrvatskoj, gde je krivično gonjen.

Zdravko Mamić je poznat fudbalski menadžer i funkcioner. Bio je dugogodišnji izvršni potpredsednik i sportski direktor Dinama iz Zagreba. Mamić je bio kontroverzna figura u svetu fudbala, često zbog svojih izjava i postupaka, ali i zbog optužbi za korupciju i nezakonito poslovanje. U julu 2018. godine, osuđen je na šest i po godina zatvora zbog finansijskih malverzacija i pronevere u Dinamu. Međutim, pre nego što mu je izrečena presuda, Mamić je pobegao iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, gde je nastavio svoj život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading