ARTILJERIJA JE TA KOJA SUŠTINSKI POBEĐUJE NA FRONTU! VUČIĆ: "Nora, "gvozdika" i "tamnava" velika pojačanja za Vojsku Srbije

Autor:

Vesti

14.02.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dve godine smo prikazivali prototip Nore, a sada ih imamo već 24.

ARTILJERIJA JE TA KOJA SUŠTINSKI POBEĐUJE NA FRONTU! VUČIĆ: "Nora, "gvozdika" i "tamnava" velika pojačanja za Vojsku Srbije

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su artiljerijski sistemi "nora", "gvozdika" i "tamnava" velika pojačanja za Vojsku Srbije jer je u modernom ratu artiljerija ta koja suštinski pobeđuje.

- Artiljerija je uz tenkove, majka svih ratova. I to se sad vidi u Ukrajini. Možemo mi da volimo i dronove i helikoptere, ali artiljerija je suštinski ta koja pobeđuje na frontu. I, ovo su strašna pojačanja za nas - rekao je Vučić u Nišu gde prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik je dodao da su novi artiljerijski sistemi značajna pojačanja za Vojsku Srbije.

 Pre dve godine smo prikazivali prototip Nore, a sada ih imamo već 24. Kada ubacimo "tamnavu" stićiće i "gvozdika" i to su stravična pojačanja za našu vojsku - rekao je Vučić.

Tokom obilaska predsednik se obišao i višecevni artiljerijski sistem "tamnava" koje je predviđeno da kao najveće i najjače oruđe artiljerije u mešovitoj artiljerijskoj brigadi zameni sistem orkan.

- Tamnava ima veću vatrenu moć od "orkana", može da nosi 96 raketa, 128 mm dometa 50 km ili one glavne 262 mm dometa 70 km. To će biti glavno oruđe - objasnio je prilikom obilaska predsedniku Srbije pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović.

Predsednik Vučić je dodao da je 30. januara na sastanku u Topčideru, na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu, napravljeni i novi planove i da je sada potrebno naporno raditi na njihovoj relizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zora

14.02.2024 18:43

Sa ovakvim napružanjem nema čega da se plašimo. Srbija ima čime da se brani.

Nenad

14.02.2024 20:20

Jaka i sigurna Artiljerija je naša.