SAVIĆU, VRATI SE, SVE TI JE OPROŠTENO! Nikad gora Hrvatska razbila BEDNU odbranu Srbije!

Autor: P. Z.

Sport

14.02.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni reprezentativac kritikovao "delfine" za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

SAVIĆU, VRATI SE, SVE TI JE OPROŠTENO! Nikad gora Hrvatska razbila BEDNU odbranu Srbije!

Foto: Starsport

Dejan Savić

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu poražena od selekcije Hrvatske.

Nakon eliminacije, stiče se utisak da su izabranici Uroša Stevanovića sami sebe pobedili. "Delfini" su bili katastrofalni u realizaciji napada sa igračem više, pritom su promašili i dva peterca, a sve to nisu nadoknadili borbenošću i dobrom igrom u odbrani, pa je poraz bio logičan sled okolnosti.

Republika

Foto: Starsport

Miran tajm-aut Uroša Stevanovića

Takođe, utisak javnosti je da ni selektor Uroš Stevanović nema ono nešto što je imao njegov prethodnik Dejan Savić, a to je žustrina i autoritet da podvikne srpskim igračima za nonšalantnost u bazenu.

Veoma kritičan prema "delfinima", kojima je očigledno nedostaja čvrsta ruka, bio je i bivši trofejni reprezentativac Živko Gocić.

Republika

Foto: Starsport

Živko Gocić

- Četvrtfinale je najvažnija utakmica na svakom velikom takmičenju, a mi smo je još jednom odigrali veoma loše. Ni Hrvati nisu odigrali Bog zna kako, ali su ipak bili manje loši od nas. Najveći problem bila je odbrana, koju smo katastrofalno igrali, pogotovo u situacijama sa igračem manje. Golman Filipović nije bio baš na visini zadatka, ali ne može se samo on kriviti, jer čuvar mreže ispred sebe ima ceo tim koji se loše branio - kritikovao je postavku igre našeg nacionalnog tima Živko za portal Republika.rs.

Sa druge strane, dok je na selektorskoj funkciji sedeo Dejan Savić, pehari i odličja su se konstantno nizali.

- Možda bi bilo bolje daje Dejan tu, ali to ne mogu da tvrdim. Međutim, evidentno je da postoji neki problem, pošto godinama već ne možemo da dođemo do neke medalje - dodao je Gocić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading