NASTAVLJA SE SUNOVRAT SRPSKOG VATERPOLA: Teško da bi reprezentativci smeli tako da se ponašaju kod Savića!

Autor: P. Z.

Sport

14.02.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delfini" još jednom ostali bez medalje.

NASTAVLJA SE SUNOVRAT SRPSKOG VATERPOLA: Teško da bi reprezentativci smeli tako da se ponašaju kod Savića!

Foto: Starsport

Dejan Savić

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu poražena od Hrvatske.

Nakon eliminacije, stiče se utisak da su izabranici Uroša Stevanovića sami sebe pobedili. "Delfini" su bili katastrofalni u realizaciji napada sa igračem više, a pritom su promašili i dva peterca, da bi na kraju izgubili sa dva gola razlike. Dakle, da je bilo malo više koncentracije, Srbiju bismo u četvrtak verovatno gledali u polufinalu, umesto u razigravanju od petog do osmog mesta.

Republika

Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije

To je bio samo novi u nizu neuspeha "delfina" nakon što je sa pozornice sišla zlatna generacija, odmah posle osvajanja drugog uzastopnog olimpijskog zlata, u Tokiju 2021. godine.

Iako nema nikakve sumnje da aktuelni reprezentativci Srbije nemaju kvalitet svojih prethodnika, koji su činili verovatno i najbolju reprezentaciju u istoriji vaterpola, čini se da to nije jedini problem.

Utisak javnosti je da ni selektor Uroš Stevanović nema ono nešto što je imao njegov prethodnik Dejan Savić.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Stevanović sa "delfinima"

S obzirom na to da je Srbija od Hrvatske eliminisana u neizvesnoj završnici, sa sve ogromnim greškama, mnogi se pitaju da li bi ishod bio isti sa Savićem na klupi ili bi on uspeo svojim prepoznatljivim nastupima na tajm-autima da trgne ekipu.

Mnogi se pitaju da li bi ekipa "smela" da bude toliko dekoncentrisana u situacijama sa igračem više i prilikom izvođenja peterca da je Savić i dalje selektor, pošto se čini da je Stevanović dosta blag.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading