TERZIĆ OTVORIO KARTE: Zvezda odbila 19 miliona evra i time izgubila 10.500.000!

Autor: P. Z.

Sport

14.02.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je to finansijski autogol na Marakani.

TERZIĆ OTVORIO KARTE: Zvezda odbila 19 miliona evra i time izgubila 10.500.000!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Generalni direktor FK Crvena zvezda, gospodin Zvezdan Terzić, otkrio je da je klub iz Ljutice Bogdana prethodnih godina napravio nekoliko grašaka kada je u pitanju prodaja igrača.

To bi bio finansijski autogol. Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona evra i čekali smo bolju. Pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri, pet miliona evra. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za 10.000.000, jer je to nagoveštavao, a pustili smo ga za nula. Za Erakovića smo imali devet miliona, odbii smo i prodali ga za sedam. Ako ne osetite da je igrač u finansijskom piku... Kako igrači rastu godine starosti, tako mu cena pada - rekao je Terzić u razgovoru za "Politiku", tokom kog je pričao i o rušenju Marakane.

Te tri navedene ponude su ukupno 19 miliona evra, a Zvezda je na pomenutim igračima zaradila "samo" osam i po.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Uitan je i da li je Zvezdi bolje da se takmiči u Ligi šampiona, gde je veća zarada, ili u Ligi Evrope, gde može da bude dosta konkurentnija.

Mi smo bivši šampioni sveta koji ulaze u ring protiv Muhameda Alija i Tajsona. Mi ne možemo da biramo protivnike.U DNK Crvene zvezde nije da se zadovoljavamo Ligom Evrope.

Navodi Terzić da onaj ko kaže da nije sve u novcu u današnjem fudbalu - laže.

Od UEFA dobijamo godišnju analizu prihoda i rashoda klubova. Ogroman broj klubova prihoduje izmešu 600.000.000 i 900.000.000 evra. Mančester Sii je ove godine prihodovao milijardu i sto miliona evra. Ljudi koji ne znaju kažu – nije sve u novcu. Jeste, sve je u novcu. Kupite najbolje igrače i najboljeg trenera i oni igraju. Ne igra svetla tradicija. Bajern plati Harija Kejna 120.000.000 evra u njegovoj 32. godini, a za Halanda je spreman da plati 250.000.000. Globalizacija je učinila da velikim novcem može da se kupi sve, osim tradicije i istorije - poručio je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading