AMERI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U PARIZU: Srbija osvaja zlato na Olimpijskim igrama?!

Autor: P. Z.

Sport

14.02.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su spremni da napadnu najsjajnije odličje.

AMERI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U PARIZU: Srbija osvaja zlato na Olimpijskim igrama?!

Foto: Starsport

"Orlovi"

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prošle godine srebrnu medalju na Mundobasketu, čime je obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre, koje se na leto održavaju u Parizu.

Na najvećoj sportskoj smotri učestvovaće 12 košarkaških reprezentacija, od čega je osam već poznato, a preostale četiri će u prestonicu Francuske stići kroz kvalifikacije. Za sada se zna da će, osim "orlova", u Parizu igrati i Sjedinjene Američke Države, Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan i Južni Sudan, a žreb za Olimpijski turnir biće održan uskoro.

Iako američki Drim-tim uvek važi za glavnog favorita, pogotovo na Olimpijskim igrama gde su u ekipi baš najbolji od najboljih, ovog puta bi Srbija mogla da mu stane na crtu. Naravno, pod uslovom da "orlovi" budu u najjačem sastavu.

Srpski košarkaši ove sezone u NBA ligi pokazuju da tamo protivnici nisu nikakvi bauci i da vrlo lako sa njima mogu da izađu na kraj.

Pre svega, ukoliko se selektoru Svetislavu Pešiću odazove Nikola Jokić, Srbija će u svojim redovima imati trenutno bez ikakve sumnje najboljeg košarkaša planete. To bi bio nenormalan plus za "orlove" i početna tačka u planiranju napada na najsjajnije odličje.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Potom, siguran putnik u Pariz je kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović, koji ove sezone igra na najvišem mogućem nivou i trenutno je peti trojkaš NBA lige ove sezone, sa 163 ubačena šuta izvan linije 7,24 metara.

Osim Džokera i Bogdana, poslednjih dana su pokazali da i te kako mogu da se suprotstave igračima iz najjače lige na svetu i Vasilije Micić i Nikola Jović. Obojica su nedavno odigrali najbolje partije u dosadašnjoj NBA karijeri. Micić je to učinio na debiju za Šarlot Hornetse, a Jović u direktnom duelu sa Janisom Adetokumbom.

Republika

Foto: Profimedia

Nikola Jović

Naravno, dobar deo tima Srbije činiće i prekaljeni evroligaški igrači, koji će pored pomenutih NBA asova tačno znati koja su im zaduženja i nema sumnje da će hemija u ekipi biti na najvišem mogućem nivou.

Sa druge strane, Ameri će biti prenatrpani zvezdama i veliko je pitanje hoće li neko od njih prihvatiti činjenicu da je 12. igrač reprezentacije, pa bi u njihovom timu moglo da se ne zna "ko kosi, a ko vodu nosi", što bi takođe moglo da ide na ruku "orlovima" kada dođe do borbe za medalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading