POZNATO JE KADA ĆE KOŠARKAŠI SAZNATI RIVALE! Srbiju čeka paklen žreb za Olimpijske igre!

Autor: M. M.

Sport

13.02.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obe konkurencije selekcije će biti podeljene u tri grupe sa po četiri ekipe.

POZNATO JE KADA ĆE KOŠARKAŠI SAZNATI RIVALE! Srbiju čeka paklen žreb za Olimpijske igre!

Foto: Starsport

Košarkaši i košarkašice Srbije dobijaju rivale! Žreb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u obe konkurencije biće održan 19. marta, saopšteno je jutros na sajtu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Kako se dodaje, izvlačenje kuglica zakazano je za 19 časova u švajcarskom gradu Miesu, koji je sedište Međunarodne košarkaške federacije.

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir i to su Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i Sjedinjene Američke Države. Ostale četiri reprezentacije će se plasirati na Olimpijske igre kroz julske kvalifikacije.

U ženskoj konkurenciji na finalni turnir plasiralo se svih 12 selekcija učesnica: Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i Sjedinjene Američke Države.

U obe konkurencije selekcije će biti podeljene u tri grupe sa po četiri ekipe, a FIBA će naknadno objaviti sastave šešira Ono što je poznato jeste da će biti rangirani po poslednjoj svetskoj rang listi koja će biti objavljena pre žreba.

"Orlovi" su trenutno na petom mestu FIBA rang-liste, a ispred su Australija, Nemačka, Španija i drim-tim, koji će igrati u najjačem sastavu.

Kod žena, Srbija je na desetom mestu. Prve su Amerikanke, druga je Kina i treća Australija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading