STIŽE LOVA U HUMSKU! Partizan PRODAO još jednog fudbalera!

Autor:

Sport

09.02.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozvaničen transfer u turskom superligašu.

STIŽE LOVA U HUMSKU! Partizan PRODAO još jednog fudbalera!

Foto: Starsport

Nedavno je Kvinsiju Menigu propao prelazak u Konju, ali mu je Turska obećana zemlja, pošto će Holanđanin nastaviti karijeru u Sivasu!

Samo dan pre završetka prelaznog roka, krilni napadač Partizana dogovorio je uslove sa ovim klubom, dok je klubu iz Humske pripalo 300.000 evra, ali i 15 odsto od dalje prodaje igrača.

Ovim transferom stavljena je tačka na sagu Meniga u zimskom prelaznom roku, koja je slutila na rastanak još kada se sukobio sa trenerom Duljajem u Subotici protiv Spartaka, te je već tada bilo jasno da će uskoro doći do rastanka.

Holanđanin tokom zime nije ni bio na pripremama, jer je, kao i ljudi u Humskoj, bio uveren da karijeru nastavlja u Turskoj, odnosno da će potpisati za Konju. Ipak, taj transfer je propao, pa se Kvinsi vratio čekajući drugu šansu kod Igora Duljaja.

Republika

Foto: Starsport

 

Usledila je nova pre nekoliko dana, započeti su pregovori sa Sivasom, koji su potom i ozvaničeni, na zadovoljstvo sve tri strane. Partizan je u međuvremenu angažovao Jung-Džun Goha, koga je platio 1.200.000 evra, čime se praktično "zahvalio" na saradnji Menigu i najavio njegov odlazak.

Holandski fudbaler je u crno-belom dresu odigrao 99 utakmica u svim takmičenjima, postigao 22 gola i upisao 22 asistencije, međutim, nije ostao dorečen.

Najbolje igre je pružao u mandatu Aleksandra Stanojevića, kada je i angažovan za 700.000 evra, posebno u prvoj polusezoni kada je imao odličnu statistiku spram broja mečeva. Ali je i tada bilo jasno da se radi o fudbaleru koji nema konstantnost, koga prate velike oscilacije i glas da je igrač za “male utakmice”, koje je umeo da reši potezom, dok se sa jačim rivalima po pravilu nije video na terenu.

Foto: Starsport

Menig i Duljaj

Uz navedeno, Meniga je od početka pratila taktička nedisciplina (koju je istina Stanojević uspevao da kontroliše svojim metodama rada), isključivo napadačka orjentisanost sa potpunim defanzivnim nemarom, što u modernom fudbalu može da prođe samo u ligama poput naše, gde se timovi protiv Partizana mahom brane, često bez tranzicije...

Ono što je za Partizan takođe jako bitno, odlazak Meniga je značajno rasteretio budžet za plate, jer mu zarada u poslednjoj godini ugovora nije bila nimalo zanemarljiva...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading