RTS NASTAVLJA DA REĐA PLAGIJATE: Na PZE još jedna UKRADENA pesma, traži se hitna DISKVALIFIKACIJA! (VIDEO)

Autor:

Zabava

09.02.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besni fanovi na društvenim mrežama traže hitnu diskvalifikaciju na "Pesmi za Evroviziju"!

RTS NASTAVLJA DA REĐA PLAGIJATE: Na PZE još jedna UKRADENA pesma, traži se hitna DISKVALIFIKACIJA! (VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Nacionalni izbor za predstavnika na predstojećem muzičkom takmičenju "Evrovizija" sve je bliži, međutim, sudeći po dešavanjima na društvenim mrežama, skandalima nema kraja. Naime, kako je Republika već pisala, učesnica Zorja Pajić iskopirala je svetski poznatu pevačicu Bili Ajliš za potrebe svoje numere, ali ona nije jedina koja je rešila da se navodno prijavi sa plagijatom.

Na socijalnoj platformi X (nekadašnji Tviter) osvanuo je video u kojem, blago rečeno, začuđeni fanovi najprestižnijeg evropskog festivala u svetu muzike upoređuju duetsku pesmu mladih takmičara Bojane Radovanović Davida Radosavljevića koji izvode numeru "No, no, no" sa turskim hitom "Cevapsız Çınlama" popularne pop pevačice Alejne Tilki u saradnji sa poznatim kompozitorom Emrahom Karadumanom.

Republika

Foto: printscreen/RTV Pink

David Radosavljević i Bojana Radovanović

Identična melodija se čuje odmah, zbog čega mlade izvođače korisnici pomenute društvene mreže nisu nimalo štedeli, a neki su otišli korak dalje i pozvali stručni žiri koji je birao pesme ispravi grešku zbog očiglednog plagiranja melodije.

"Smešno je koliko obe pesme zvuče isto", "Zar na ovakvim takmičenjima nije strogo zabranjeno plagiranje? Šta radi stručni žiri kad je napravio ovakav propust", "Ovi samo kradu, ne bi me čudilo da je svaka pesma plagijat, ništa sami ne znaju da smisle", "Kako tako naprave pesmu koja mora da bude originalna i misle da niko neće da primeti da nije", "Kako neko može ovako očigledno da nešto iskopira, da li možemo da obavestimo RTS kako bi ih diskvalifikovali za ovu glupost", samo su neki od užasnutih komentara ispod spornog klipa.

Podsećanja radi, na zvaničnom Jutjub kanalu Radio-televizje Srbije posvećen domaćem izboru za "Pesmu Evrovizije" nedavno su objavljenje svih 28 kompozicija koje će se 27. i 29. februara boriti za ulazak u finale, koje će se održati 2. marta. Tada će zbirom glasova stručnog žirija i publike biti izabran srpski predstavnik koji će ove godine u maju braniti boje naše zemlje u Švedskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading