Vladimir Putin optužuje CIA za eksplozije Severnog toka: 'Nemaju alibi!'

Autor:

Svet

09.02.2024

00:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki novinar Taker Karlson intervjuisao Vladimira Putina o Severnom toku

Vladimir Putin optužuje CIA za eksplozije Severnog toka: 'Nemaju alibi!'

Foto: Tanjug/AP


Američki voditelj i novinar Taker Karlson je imao priliku da uradi intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a jedna od tema razgovora bile su eksplozije Severnog toka. Putin je izneo tvrdnju da CIA nema alibi u vezi sa ovim incidentom, izazivajući pažnju javnosti širom sveta.

Putinova tvrdnja o ulozi CIA-e u eksplozijama

Na pitanje novinara Takera Karlsona ko je odgovoran za eksplozije Severnog toka, Putin je izjavio:

"Vi, naravno."

Ova izjava je izazvala iznenađenje i postavila pitanje odgovornosti za ovaj događaj. Novinar je, međutim, odgovorio da je tog dana bio zauzet, na šta je Putin naglasio:

"Vi lično možda imate alibi, ali CIA nema takav alibi." Ova izjava je izazvala različite reakcije i podigla tenzije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Reakcije javnosti na Putinovu izjavu

Putinova tvrdnja o ulozi CIA-e u eksplozijama Severnog toka izazvala je žestoku polemiku među analitičarima i stručnjacima za međunarodne odnose. Mnogi su istakli da je ova izjava podstakla sumnje u međunarodne odnose između Rusije i SAD-a, dok su drugi isticali potrebu za međusobnim poverenjem i transparentnošću u rešavanju ovakvih incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading