MADRID ZAVIJEN U CRNO: Preminuo legendarni golman Reala!

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga na stadionu "Santijago Bernabeu".

MADRID ZAVIJEN U CRNO: Preminuo legendarni golman Reala!

Foto: Tanjug/AP

Stadion "Santijago Bernabeu"

Tužna vest stiže nam iz Španije, gde je preminuo Migel Anhel Gonzalez Suarez, legendarni golman Real Madrida, samo dva meseca nakon što je napunio 76 godina.

Nekadašnji čuvar mreže Reala i reprezentacije Španije je izgubio bitku sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS). Ova bolest, poznatija kao Lu Gerigova bolest, utiče na nervni sistem, izaziva oslabljenje mišića i remeti fizičke funkcije, a javnost je obaveštena o golmanovoj bolesti u decembru 2022. godine.

Migel Anhel Gonzalez Suarez ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Real Madrida, gde je proveo gotovo čitavu svoju karijeru. Stigao je u klub 1967. godine i tokom 18 sezona zabeležio 346 nastupa, postavši jedan od najcenjenijih golmana u istoriji španskog fudbala. Tokom svog boravka u Real Madridu, osvojio je impresivnih osam titula prvaka Španije, pet Kupova, dva Kupa UEFA i jedan Liga Kup.


Nakon tragične vesti o odlasku velikana, Real Madrid se oglasio saopštenjem u kojem je izrazio najdublje saučešće porodici Migela Anhela Gonzaleza Suareza. Njegovo nasleđe će zauvek ostati urezano u istoriju kluba, a njegova izuzetna karijera i doprinos fudbalu nikada neće biti zaboravljeni.

Migel Anhel Gonzalez Suarez će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih golmana u istoriji Real Madrida i španskog fudbala. Njegova izuzetna veština, posvećenost klubu i neumorni duh ostavili su neizbrisiv trag, a njegova ličnost će biti večno voljena i poštovana među navijačima i ljubiteljima fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading