UŽAS U SMEDEREVU! Učenik škole pao sa visine, pa hitno prebačen za Beograd!

Autor:

Vesti

06.02.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pada, učenik je primljen u gradsku bolnicu gde su mu konstatovane povrede.

UŽAS U SMEDEREVU! Učenik škole pao sa visine, pa hitno prebačen za Beograd!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

U smederevskoj osnovnoj školi "Dositej Obradović" došlo je do nezgode koja je izazvala zabrinutost među nastavnicima, roditeljima i učenicima.

Naime, jedan učenik je povređen usled pada sa visine prilikom jurenja sa svojim vršnjakom u učionici, prenosi Telegraf.

Povrede i reakcija škole

Detalji ove nezgode su izuzetno uznemirujući. Nakon pada, učenik je primljen u gradsku bolnicu gde su mu konstatovane povrede, kao i delimična amnezija i mučnina. Zbog ozbiljnosti povreda, dete je prevezeno u Beograd, na dalju dijagnostiku u Institut za majku i dete.


Škola je odmah reagovala i po proceduri obavestila Više javno tužilaštvo, prosvetnu inspekciju i Centar za socijalni rad. Ovo je standardna praksa u slučajevima ove prirode, a škola je preuzela odgovornost za istraživanje događaja i pružanje podrške učeniku i njegovoj porodici.

Reakcija i zdravstveno stanje učenika

Nažalost, dete je pretrpelo ozbiljne povrede, ali je ohrabrujuće čuti da je njegovo zdravstveno stanje sada bolje. Škola je u stalnom kontaktu sa roditeljima povređenog učenika i pruža im podršku u ovim teškim trenucima.

Dalja istraga

Iz škole su saopštili da se incident dogodio tokom igre u drugoj smeni, te da prema njihovim saznanjima nije bilo reči o vršnjačkom nasilju. Ipak, slučaj se i dalje ispituje, te će škola zvanično saopštiti rezultate istrage u skladu sa daljim razvojem događaja. Očekuje se da će istraga pružiti jasniju sliku o tome šta se tačno desilo i kako se nezgoda mogla sprečiti.


Ovaj incident je podsetnik na važnost bezbednosti u školama i podsticaj za razmatranje mera koje bi mogle sprečiti slične događaje u budućnosti.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading