SKANDALČINA U GRČKOJ: Protivnik na terenu RASISTIČKI vređao bivšeg asa Crvene zvezde!

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljenik delija dospeo je u žižu javnosti na veoma ružan način.

SKANDALČINA U GRČKOJ: Protivnik na terenu RASISTIČKI vređao bivšeg asa Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Abiola Dauda

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Nigerijac Abiola Dauda, bio je meta rasističkih uvreda u Grčkoj, gde trenutno nastupa za drugoligaški klub Jonikos.

Na utakmici svog tima u gostima protiv Kalamate, jedan od igrača domaće ekipe je na rasnoj osnovi vređao Daudu.

Posle utakmice, saopštenjem se oglasio Daudin klub Jonikos.

- Meč protiv Kalamate obeležen je rasističkim napadom na našeg fudbalera Abiolu Daudu. Nažalost, ponovo smo svedoci događaja koji nema veze sa sportom i fudbalom. U 31. minutu meča fudbaler našeg tima dobio je žuti karton posle reakcije na rasistički napad od igrača Kalamate. Ovakvim incidentima nije mesto u fudbalu kakav želimo. Nezamislivo je u 2024. godini da fudbaler bude potcenjen i vređan zbog rase ili boje kože. Osuđujemo sve oblike rasizma i diskriminacije - navodi se u saopštenju Jonikosa.

Republika

Foto: Starsport

Abiola Dauda

Ponašanje svog fudbalera osudila je i Kalamata, ali uz ogradu da istraga tek treba da se sprovede.

- Posle žalbe Jonikosa, izražavamo zabrinutost. Imamo duboku osetljivovost na ovakve stvari, bez obzira što nije dokazano da se to i dogodilo. Uvek smo prihvatali fudbalere bez obzira na njihove nacionalne ili rasne razlike. Obavezali smo se da detaljno ispitamo šta se dogodilo - poručili su iz Kalamate.

Podsetimo, 36-godišnji centarfor je dres Crvene zvezde nosio od zime 2013. do leta 2014. godine i za to vreme je na 38 utakmica postigao 17 golova, a imao je i sedam asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading