''NANELI SMO IM ŠTETU''! Huti POTVRDILI napade na dva broda u Crvenom moru!

Autor:

Svet

06.02.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod "Morning Tide" pogođen je bespilotnom letelicom sa leve strane, pri čemu je projektil prešao preko palube i izazvao oštećenja.

''NANELI SMO IM ŠTETU''! Huti POTVRDILI napade na dva broda u Crvenom moru!

Foto: Tanjug/AP

Pobunjenička grupa Huti potvrdila je da su njihove snage raketama napale dva broda u Crvenom moru, nanoseći manju štetu teretnom brodu "Morning Tide" koji plovi pod zastavom Barbadosa.

Napad se dogodio nakon što su Agencija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) i britanska firma za pomorsku bezbednost "Ambrey" saopštila je da je jedan brod pretrpeo manju štetu nakon što je pogođen projektilom, prenosi Alo.

Detalji napada

Prema izveštaju UKMTO, brod "Morning Tide" pogođen je bespilotnom letelicom sa leve strane, pri čemu je projektil prešao preko palube i izazvao manja oštećenja. Srećom, nije bilo povređenih, a brod je uspeo da izvede predviđene manevre kako bi izbegao teže udare i nastavio plovidbu.

Motiv pobunjenika Huta

Jemenski pobunjenici Huti navode da izvode napade na brodove u znak podrške Hamasu u sukobu sa Izraelom. Ovo predstavlja deo njihovih napora da pruže podršku saveznicima i da se suprotstave regionalnim silama.

Međunarodna zajednica osuđuje ovakve napade i ističe potrebu za mirnim rešenjima sukoba u regionu. Ovi incidenti dodatno naglašavaju kompleksnu prirodu konflikta na Bliskom istoku i njegov uticaj na pomorsku bezbednost.


U zaključku, napadi pobunjenika Huta na brodove u Crvenom moru predstavljaju ozbiljnu pretnju pomorskoj bezbednosti i zahtevaju pažnju međunarodne zajednice radi sprečavanja daljih incidenata i eskalacije sukoba.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading