AU, DEČKO, KOJA SI TI ŠLIHTARA! Hrvat kaže da je u Saudijsku Arabiju otišao zbog KLUPSKE ISTORIJE!

Autor: M. M.

Sport

03.02.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Rakitić se obrukao.će zarađivati 15 miliona evra po sezoni.

AU, DEČKO, KOJA SI TI ŠLIHTARA! Hrvat kaže da je u Saudijsku Arabiju otišao zbog KLUPSKE ISTORIJE!

Foto: Tanjug/AP

Ivan Rakitić, doskorašnji fudbaler Sevilje i reprezentativac Hrvatske, propisno se obrukao nakon što je potpisao ugovor sa Al Šababom, klubom iz Saudijske Arabije.

Legenda "kockastih", iako veteran od 35 godina, imao je mogućnost da posle Barselone i Sevilje, gde je ostavio dubok trag, nastavi da igra u Evropi. Međutim, umesto Starog kontinenta i fudbala na visokom nivou, poput brojnih poznatih fudbalera među kojima su i Srbi iz Al Hilala, odlučio je da ode u Saudijsku Arabiju. A tamo će zarađivati impresivnih 15.000.000 po sezoni! Ipak, kako tvrdi, novac nije bio glavni motiv njegovog prelaska u ovu zemlju.

Na promociji u Al Šababu govorio je o razlozima zašto je izabrao baš taj klub i izazvao podsmeh fudbalskog sveta koji sumnja u njegovu iskrenost.

- Izabrao sam Al Šabab nakon što sam čitao o klupskoj istoriji. Verujem da je vreme za novi i veliki izazov s Al Šababom - rekao je Rakitić, pa dodao:

- Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al Šababu i projektu 'Vizija Saudijske Arabije 2030' , uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost.

Što se kluba tiče, on je osnovan 1947. godine, a od 1967. nosi ime Al Šabab. Baziran je u Rijadu i trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli tamošnjeg šampionata. Šest puta bio je šampion države, a isto toliko puta vicešampion. Tri puta je Al Šabab osvajao Saudijski kraljevski kup, tri puta Prinčev kup, a saudijski Superkup osvojili su jednom. U sezoni 2001. osvojili su Ligu šampiona Azije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading