ČELSI DEKLASIRAN U LIVERPULU! HALAND SE VRATIO, A SITI NASTAVIO DA MELJE! Totenhem se JEDVA PROVUKAO protiv "FENJERAŠA"!

Autor:

Sport

31.01.2024

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Halandov povratak nije bio tako spektakularan.

ČELSI DEKLASIRAN U LIVERPULU! HALAND SE VRATIO, A SITI NASTAVIO DA MELJE! Totenhem se JEDVA PROVUKAO protiv "FENJERAŠA"!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija

Imali smo prilike da vidimo pravo poniženje fudbalere Čelsija na gostovanju u Liverpulu. Konačan rezultat 4:1. 

Ni u jednom trenutku, izabranici Maurisija Poketina nisu izgledali kao ekipa koja uopšte može da naudi skoro savršenoj odbrani Jirgena Klopa. 

Naš Đorše Petrović je još i dobro branio, ako se uzme u obzir da je ekipa Liverpula uputila 28 šuteva od kojih je čak 13 išlo u okvir. 

Golove za domaćina postigli su Diogo Žota, Dominik Soboslaj, Luis Diaz i Konor Bredli. Poraz "plavaca" je pogotkom ublažio Kristofen Nkunku. 

Da stvar bude gora, krah Čelsija je trebao biti ubedljiviji, s obzirom da je Darvin Nunjez u nadoknadi prvog dela igre promašio penal. 

Foto: Tanjug/AP

Đorđe Petrović

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Barnli na domaćem terenu u okviru 22. kola Premijer lige. 

Prilično lako su izabranici Pepa Gvardiole došli do pobede na ovom duelu, što je i bilo za očekivati, s obzirom da je prekoputa bila pretposlednja ekipa engleskog šampionata. 

Golove za Siti su postigli Hulijan Alvarez, koji se dva puta upisao u strelce (16. i 22. minut), i reprezentativac Španije, Rodri (46. minut). 

Poraz je treneru Vinsentu Kompaniju ublažio Amin Al-Dakil pogodtkom u kasnoj sudijskoj nadoknati (93. minut). 

Ono što je obradovalo sve navijače aktuelnog evropskog šampiona je povratak Erlinga Halanda na teren posle duge pauze zbog povrede. Iako nije doprineo asistencijom ili golovima, sigurno je da će njegovo ponovno igranje najviše značiti u novom pohodu na odbranu titule. 

U drugom današnjem okršaju, Totenhem je porazio Brentford na domaćem terenu rezultatom 3:2. 

Postekogluovi izabranici su prošli teže nego što je očekivano, s obzirom da su "pčelice" jedna od najslabijih ekipa ove sezone. Strelci za "pevce" bili su Destini Udogi (48. minut), Brenan Džonson (49. minut) i Rišarlison (56.minut). 

Sa druge strane, pogodatk su postigli Ivan Toni (67. minut) i Nil Mopej (15. minut). Iako to nije bilo dovoljno, tim koji sa klupe predvodi Tomas Frenk pokazao je veliku borbenost, i čak su Tonijevim golom odgovorili na ekspresnu paljbu "pevaca". Ipak, Totenhem je priveo meč kraju i sačuvao četvrtu poziciju. 

Trenutno s eigra poslednji meč 22. kola Premijer lige, a u pitanju je derbi između Liverpula i Čelsija. "Redsi" vode sa 3:1 i generalno izgledaju kao bolji tim. 

  

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Notingem Forest - Arsenal 1:2 (0:0)

/Avonji 89 - Žezus 65, Saka 72/

Fulam - Everton 0:0

Luton - Brajton 4:0 (3:0)

/Adebajo 1, 42, 56, Ogbene 3/

Kristal Palas - Šefild 3:2 (2:2)

/Eze 17, 27, Olise 67 – Brereton Dijaz 1, Mekati 20/

Aston Vila - Njukasl 1:3 (0:2)

/Votkins 71 – Šar 32, 36, Moreno 52ag/

Sreda

Mančester Siti - Barnli 3:1 (2:0)

/Alvarez 16, 22, Rodri 46 - Al Dahil 90+1/

Totenhem - Brentford 3:2 (0:1)

/Udogi 48, Džonson 49, Rišarlison 56 - Mope 15, Toni 67/

21.15  Liverpul - Čelsi 4:1

Četvrtak

20.30:  Vest Hem - Bornmut 

21.15:  Vulverhempton - Mančester Junajted

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading