KLOP TEK NAJAVIO ODLAZAK, A NASLEDNIK VEĆ POZNAT? Klupa Liverpula je OBEĆANA?!

Autor:

Sport

26.01.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li spekulacije tek počinju, ili su gotove odavno?

KLOP TEK NAJAVIO ODLAZAK, A NASLEDNIK VEĆ POZNAT? Klupa Liverpula je OBEĆANA?!

Foto: printscreen/twitter.com

Kao bomba je odjeknula vest da Jirgen Klop neće više biti menadžer Liverpula posle ove sezone. 

Sada se već spekuliše o nasledniku, a nekako kao da svi putevi vode ka Ćabiju Alonsu. 

S obzirom na način na koji je odluka saopštena, čini se da su u Liverpulu imali barem nekoliko nedelja ili čak meseci da se pripreme za to, a možda i razmisle o potencijalnom nasledniku. I po mišljenjima mnogih glavni kandidat za mesto menadžera od sledeće sezone je Alonso, posle svega što je demonstrirao na klupi Bajera.

Foto: Tanjug/AP

Ćabi Alonso

Proslavljeni španski fudbaler je odigrao 210 utakmica u dresu Liverpula od 2004. do 2009. godine, a u tom periodu je sa ‘Redsima’ osvojio Ligu šampiona, FA kup i UEFA Superkup. Prethodno je igrao za Sosijedad, a posle Enfilda u Realu i Bajernu, dok je sa reprezentacijom Španije osvojio dve titule šampiona Evrope i jedne sveta.

Kladionice 1/1 daju šansu Alonsu da se od leta nađe na Enfildu, a što se tiče ostalih imena koja se pominju, lista je zanimljiva. Po kladionicama, iza Španca slede Roberto de Zerbi, Pep Lijnders, Julijan Nagelsman, još jedna nekadašnja legenda Liverpula Stiven Džerard i Luis Enrike.

Podsetimo, ekscentrični Nemac je preuzeo tim sa Enfilda 2015 od Brendona Rodžersa. Tada je dobio zadatak da uzdigne klub posle bolnog ispuštanja trofeja Premijer lige prošle sezone. 

Imali su strpljenja i to se isplatilo - 2019. godine je Liverpul pobedio Totenhem u finalu Lige šampiona i tako ponovo stao na krov Evrope. 

Godinu dana kasnije stigla je prva titula prvaka Engleske posle 30 godina, u neverovatnoj sezoni sa 99 bodova. Tada je iza ostavljen ljuti rival Mančester siti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading