GOTOVA BAJKA! Lendarni trener NAPUŠTA PREMIJER LIGU! Sledeća stanica VEĆ POZNATA?

Autor:

Sport

26.01.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da se san bliži kraju.

GOTOVA BAJKA! Lendarni trener NAPUŠTA PREMIJER LIGU! Sledeća stanica VEĆ POZNATA?

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni fudbalski stručnjak i legenda Liverpula, Jirgen Klop, najavio je svoj odlazak sa Enfilda na kraju sezone. 

Nemački trener otkrio je u petak ujutru u intervjuu za sajt klupa da "ostaje bez energije" posle osvajanja Premijer lige, Lige šampiona, FA kupa i Karabao kupa. 

- Napustiću Liverpul na kraju sezone. Razumem da je ovo šok za mnoge ljude trenutno, s obzirom da ovo čuju prvi put, ali ja to mogu da objasnim. Volim sve u vezi sa ovim klubom, sa ovim gradom, volim sve naše navijače, volim tim, stručni štab - sve volim. Ipak, smatram da ova odluka pokazuje da je ovo nešto što moram da uradim. Jednostavno ostajem bez energije. Imao sam problem, jer sam već duže vreme svestan svog odlaska i toga da ga moram najaviti unekom trenutku, ali sam sada u redu. Znam da ne mogu raditi isti posao iznova i iznova - rekao je emotivni Klop i dodao: 

 

 

- Posle godina koje smo proveli zajedno i svega što smo prošli, moje poštovanje za vas (navijače) je raslo, ljubav je rasla i zbog toga vam dugujem istinu koju upravo iznosim.

Klopovi asistenti Pep Lijnders i Peter Kravic će takođe napustiti Liverpul na leto. 

Ekscentrični Nemac je preuzeo tim sa Enfilda 2015 od Brendona Rodžersa. Tada je dobio zadatak da uzdigne klub posle bolnog ispuštanja trofeja Premijer lige prošle sezone. 

Imali su strpljenja i to se isplatilo - 2019. godine je Liverpul pobedio Totenhem u finalu Lige šampiona i tako ponovo stao na krov Evrope. 

Godinu dana kasnije stigla je prva titula prvaka Engleske posle 30 godina, u neverovatnoj sezoni sa 99 bodova. Tada je iza ostavljen ljuti rival Mančester siti. 

Već su počele spekulacije o sledećem poslu Jirgena Klopa, a mnogi bi voleli da ga vide na klupi reprezentacije Nemačke, ali za sada nepremostivu prepreku predstavlja ogromnih 50 miliona. Da li će on preuzeti nacionalni tim? Ostaje da se vidi verovatno tek na kraju sezone, ili posle Evropskog prvenstva. Podsetimo, još prošlog leta je Klop naglasio da bi mesto selektora bilo ogromna čast za njega. 

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading