BRILJIRAO U PROŠLOM KOLU, A SADA ZAKAZAO I FINALE ČELSIJU: Petrović DOMINIRAO protiv Midlzbroa, pa ipak POKLEKAO u finišu!

Autor:

Sport

23.01.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična utakmica za srpskog čuvara mreže.

BRILJIRAO U PROŠLOM KOLU, A SADA ZAKAZAO I FINALE ČELSIJU: Petrović DOMINIRAO protiv Midlzbroa, pa ipak POKLEKAO u finišu!

Foto: Tanjug/AP

Đorđe Petrović

Fudbaleri Čelsija pobedili su Midlzbro sa 6:1 u polufinalu Karabao kupa na "ostrvu" i tako zakazali finale sa boljim iz duela Liverpul - Fulam. 

Za "plavce" su pogađali Fernandez, Disasi, Madueke i Palmer dva puta, dok je jednom loptu u svoju mrežu sproveo Hauson. Jedini strelac za goste bio je Rodžers u samom finišu.

Ovo takmičenje će definitivno postati omiljeno Đorđu Petroviću koji se u prošlom kolu ovog takmičenja proslavio, a sada pružio još jednu odličnu partiju među stativama i sačuvao svoju mrežu sve do 88. minuta. Jednom prilikom je lopta završila iza njegovih leđa u finišu meča, ali je linijski sudija opravdano podigao zastavicu pa je pogodak Midlzbroa poništen, da bi ipak nekoliko minuta kasnije lopta završila u mreži Čelsija, ali to nije promenilo ishod nimalo.

U četvrtfinalu Liga kupa Engleske Čelsi je savladao Njukasl posle penala sa 4:2, dok je u regularnom delu bilo 1:1 i time izborio plasman u polufinale.

Apsolutni heroj tima iz Londona bio je naš golman koji je tada odbranio penal Metija Ričija u četvrtoj seriji.

Nakon što se prvi golman tima Maurisija Poketina Robert Sančez povredio, Petrović je dobio šansu da bude među stativama, a time pokazao je da je fenomenalan, što je utisak koji i dalje ima Maurisijo Poketino koji ima poverenje u njega i nakon povratka Sančeza iz povrede.

Petrović je, inače, šesti srpski fudbaler koji je na zvaničnoj utakmici zaigrao za klub sa Stamford Bridža. Pre njega dres Čelsija nosili su još Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading